HomeAchtergrondBond keurt kampioenstrui George Bennett af: 'Het was zo'n cool shirt'

Bond keurt kampioenstrui George Bennett af: ‘Het was zo’n cool shirt’

Na bijna 10 jaar proberen werd George Bennett eindelijk nationaal kampioen van zijn land. Het ontwerp dat de Nieuw-Zeelander samen met zijn team had bedacht werd door de nationale bond afgekeurd.

In de Social Distance Podcast vertelt Bennett dat zijn team Jumbo-Visma samen met kledingleverancier Agu een shirt had ontworpen, dat de renner vervolgens zelf samen met zijn vrouw nog een beetje had aangepast. Het werd een zwart shirt, met zilveren varen. “Ik mailde de bond het ontwerp en vertelde dat ik erg trots was op het ontwerp”, vertelt Bennet. “Zij vonden het maar niets. Het was zwart met een zilveren varen en bond was bang dat het teveel op het tricot van de nationale ploeg zou gaan lijken. Ik vroeg me af: 'Hoezo? In het geval de nationale ploeg in de Giro gaat rijden?'”

“We gingen ermee naar de UCI, maar de Nieuw-Zeelandse bond vertelde dat ze een wit met zwart tenue hebben geregistreerd. Ze hebben het kapotgemaakt en nu eindig ik met… Nouja, het shirt is mooi, maar het is niet super. Het eerste ontwerp was echt super en zag er zo cool uit.”

Bennett vertelt dat hij een boete zou krijgen, elke keer wanneer hij het shirt zou dragen. Jumbo-Visma heeft daar ervaring mee, nadat Tom Dumoulin en Tony Martin vorig jaar meerdere keren een boete kregen. Beide renners zijn voormalig wereldkampioen tijdrijden en mogen daarom met regenbogen op hun mouwtjes rijden. Ze kregen echter een boete omdat de regenbogen niet doorliepen over de hele mouw. “In elke tijdrit die ze reden, kregen Tom en Tony een boete van 2.000 Zwitserse Frank, het was belachelijk. Een of andere eikel loopt dus rond om te controleren of die mouwtjes wel goed zijn en of je sokken niet te hoog zijn, terwijl we ondertussen vluchtheuvels in finishstraten moeten ontwijken. De focus ligt op verkeerde zaken.”

Tegenover Cyclingnews reageert de CEO van de Nieuw-Zeelandse bond, Jacques Landry. “Het is helaas niet mogelijk en ook niet het juiste proces om de kampioenstrui zo fundamenteel te veranderen, wanneer het jaar al twee maanden onderweg is. Dat gezegd hebbende, we zijn meer dan bereid om een potentiële verandering aan het shirt te bespreken, maar dan moet dat wel op de juiste manier gaan.”

Beeld: Jumbo-Visma

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...