David Dekker na tweede plek in UAE Tour: 'Er zat meer in, behoorlijk gefrustreerd'

Nog maar net in de World Tour en nu al teleurgesteld met een tweede plek... Winnaarsmentaliteit!

david dekker

Na een knappe tweede plek in de eerste etappe van de UAE Tour sprintte David Dekker vandaag opnieuw naar een tweede stek achter Sam Bennett. Waar de 23-jarige neoprof van Jumbo-Visma na de eerste etappe nog wel tevreden was met het resultaat, baalde de jonge sprinter nu toch wel een beetje; de Nederlander raakte wat ingesloten.

"Ik ben behoorlijk gefrustreerd omdat ik het gevoel had dat er meer inzat", zegt hij dan ook op de website van zijn ploeg. "Door het wegvallen van Jos van Emden hadden we een mannetje minder in de voorbereiding, maar Christoph Pfingsten was top vandaag. In het begin van de etappe was het nog even nerveus met de wind, maar daarna was het tot 10 kilometer voor de finish een relaxed ritje."

Ploegleider Addy Engels nuanceerde de woorden van Dekker enigszins, want hij was wel tevreden. "Ongelofelijk knap wat hij hier laat zien, zeker met het uitvallen van Jos van Emden vanwege fysieke problemen. Als je zo je weg kunt vinden en nog naar een tweede plek sprint is dat heel sterk."