SD Worx opnieuw zeer sterk, Blaak wint Strade: 'We speelden het spelletje goed'

Net als in de Omloop was de Nederlandse ploeg wederom oppermachtig.

blaak

In een chaotische Strade Bianche kwam de sterkste vrouwenploeg uiteindelijk toch weer bovendrijven. Ontsnappingspogingen van onder andere Marianne Vos en Annemiek van Vleuten liepen op niks uit. De tactisch zeer sterke Chantal Blaak koos het goede moment en trok er samen met Elisa Longo Borghini op uit. In de straten van Siena was Blaak sterker dan de Italiaanse. SD Worx zat met drie vrouwen (naast Blaak ook Van der Breggen en Vollering) bij de eerste zes.

Na afloop roemde Blaak dan ook haar team en ze gaf aan enigszins verrast te zijn. "Het was op voorhand niet de bedoeling dat ik zou winnen, maar ik voelde me supersterk. Ons team was dat ook. Echt teamwork. We hadden gisteren een plan gemaakt en dat pakte helemaal zo uit."

Tactisch zat het wel snor bij de vrouwen van SD Worx inderdaad, zo beaamde Blaak nog maar eens. "We speelden het spelletje goed. Op 6 kilometer van de streep was ik aan de beurt om te demarreren en Elisa ging mee. Ik mocht niet overnemen, maar was toch bang voor haar in die slotklim. Op 1 kilometer van de finish voelde ik echter dat ze niet meer zo sterk was en ging ik ervoor."

Behalve de suprematie van SD Worx was Nederland ook weer ruimschoots vertegenwoordigd in de top 10. 6 van de eerste 10 hadden een Nederlands vlaggetje achter hun naam staan.

Nieuws
  • Cor Vos