Peter Sagan had het graag tegen VDP en co opgenomen: 'Het is niet meer saai, binnenkort meng ik me erin'

De Slowaak geeft zich nog niet gewonnen aan de jonge generatie, mooi!
peter sagan

2021 verloopt na een teleurstellend 2020 ook nog niet echt je-dat voor Peter Sagan. De drievoudig wereldkampioen raakte op trainingskamp op Gran Canaria besmet met het coronavirus en had ook behoorlijk wat last van het daarbij horende Covid-19. Volgens Sagan verspeelde hij door de ziekte z'n hele basis die hij in de winter had opgebouwd (daar kun je in het artikel hieronder meer over lezen).

Daardoor moest Sagan forfait geven voor het openingsweekeinde in Vlaanderen en de Strade Bianche. In de Tirreno rijdt hij weer mee, maar hij is nog allesbehalve top en moet met lede ogen aanzien hoe Van der Poel, Van Aert, Alaphilippe en Pogacar schitterende koers maken. "Daar had ik me graag in gemengd, maar dat lukt nu simpelweg niet. Maar maak je geen zorgen, ik kom terug", zegt Sagan tegen Het Laatste Nieuws.

In het verleden klaagde de Slowaak nog wel eens dat koersen saai waren, maar dat zul je hem nu niet meer horen zeggen. "Het is totale anarchie. Je weet totaal niet wat je kunt verwachten van een wedstrijd deze dagen. Je kunt me nu niet met hen vergelijken, maar we zullen zien wanneer ik weer helemaal top ben", blijft Sagan positief.

  • Peter Sagan

Laatste nieuws