Vlaamse oud-prof fietst al 920 dagen achter elkaar: 'Ga voor de 1000' 

Sommige mensen worden al moe als ze er alleen al aan denken...

dirk de wolf

Sommige renners willen na hun loopbaan niks meer van de fiets weten en gooien het over een andere boeg -ze dijen wat uit of ze gaan bijvoorbeeld hardlopen. Anderen blijven liefhebber en rijden bijna meer dan ze vroeger nemen - zeg maar het type Laurens ten Dam.

Eigenlijk zouden we dat type het type Dirk De Wolf moeten noemen. De Belg die in 1992 Luik-Bastenaken-Luik won en tot 1994 in het profpeloton actief was, onder andere bij PDM, Histor en Hitachi, is namelijk de laatste jaren een zeer fanatiek fietser. Hij ging van het eerste type naar het tweede type.

In het wielerprogramma Extra Time Koers van Sporza deed hij uit de doeken dat hij inmiddels als 920 dagen achter elkaar iedere dag op z'n racefiets zit. "Na m'n carrière heb ik 22 jaar helemaal niet gefietst. Ik zat op Tenerife, rookte een sigaretje, dronk iets en deed niks", aldus de 60-jarige De Wolf.

Een etentje met Patrick Lefevere en oud-keeper (en fanatiek fietser) Geert de Vlieger bracht daar verandering in. "Als ik 2 of 3 weken train, rijd ik jullie eraf", zei ik lachend. Maar ik had geen fiets. Patrick Lefevere zei toen dat ik maandag eens naar de service course moest gaan en dat hij me een fiets zou geven."

Nou, van het een kwam het ander, kunnen we wel stellen. De Wolf werd een kilometervreter. "Ondertussen heb ik al 3 koersfietsen versleten. Ik heb al 920 dagen op een rij elke dag gefietst. Mijn doel is 1.000 dagen op een rij fietsen. Wekelijks rijd ik 600 à 700 kilometer."

Hieronder zie je z'n indrukwekkende gegevens van Strava van de afgelopen twee jaar en het lopende jaar.

2019 (dit jaar zette hij nog niet alles op Strava)

2020

2021