Slecht nieuws: lokale overheden niet optimistisch over doorgaan Parijs-Roubaix

Het doorgaan van Parijs-Roubaix is allerminst zeker. Michel Lalande, het hoofd van het departement Hauts-de-France, is niet optimistisch over het doorgaan van Parijs-Roubaix. Dat vertelde hij vanochtend op de Franse tv-zender France Bleu Nord.

Slecht nieuws: lokale overheden niet optimistisch over doorgaan Parijs-Roubaix

De regio Hauts-de-France, waarin Roubaix ligt, is sinds afgelopen vrijdag in een (beperkte) lockdown van vier weken gegaan. De reden daarvan is dat het niet goed gaat met de besmettingscijfers. Niet-essentiële winkels zijn gesloten en inwoners mogen alleen om specifieke redenen de deur uit. Binnen Frankrijk geldt ook een reisverbod van of naar deze rode zone's.

Al bij al geen positieve berichten voor het doorgaan voor het doorgaan van Parijs-Roubaix. Michel Lalande, de prefet (hoofd) van de bestuurlijke regio Hauts-de-Frenca is alvast niet optimistisch. "Ik geef het antwoord wanneer de tijd rijp is, maar je kunt het wel raden", zegt hij op de Franse televisie wanneer hij wordt gevraagd naar het doorgaan van de koers. Wanneer hij gevraagd wordt naar zijn optimisme over het doorgaan antwoord hij dat 'de lucht minder blauw' is voor hem.

Het aantal nieuwe coronagevallen in de regio is met bijna 20% toegenomen tot ongeveer 300-450 gevallen met 100.000 inwoners. Parijs-Roubaix staat gepland voor 11 april.