Van Vleuten wint Dwars Door Vlaanderen: 'Verbaasd dat er niet meer aanklampten'

Annemiek van Vleuten heeft Dwars Door Vlaanderen gewonnen. De Europees kampioene was in een sprint-a-deux sneller dan Kasia Niewiadoma.

Van Vleuten wint Dwars Door Vlaanderen

Een voortvarende start van het seizoen voor de Europees kampioene, die haar eerste overwinning in dienst van Movistar behaalde. Op ruim 33 kilometer voor de finish trok ze flink door en alleen Kasia Niewiadoma kon volgen. De Poolse van Canyon-SRAM werkte gezwind mee en ondanks het werk van Trek-Segafredo in de achtervolging zag het peloton de twee niet meer terug.

Van Vleuten draaide op kop de finishstraat in en maakte er een erg lange sprint van. Niewiadoma kon alleen maar volgen en zo behaalde de Nederlandse haar eerste overwinning in het shirt van haar nieuwe ploeg Movistar.

"Dit is echt super lekker", reageerde ze na afloop. "De eerste overwinning voor m'n nieuwe team en als team hebben we ook goed gekoerst. Ik wil de organisatie complimenteren. Deze wedstrijd is een kleine Ronde van Vlaanderen en daarom ben ik hier ook gestart. Ze hebben er echt een hele mooie koers van gemaakt!"

"Ik had het parkoers goed verkend en was erg gemotiveerd. De Knokteberg was het moment om het verschil te maken. Gelukkig deze keer niet 105 kilometer van de finish, maar 33. Ik was ook blij dat Kasia goed meewerkte, want zij is een heel sterke renster. Eerlijk gezegd was ik verbaasd dat er niet meer aanklampten, dus dit geeft vertrouwen voor de Ronde."

Het was voor Van Vleuten de eerste wedstrijd na haar hoogtestage. "Ik ben meestal goed na stage en had een goed gevoel. Dus ik stond hier met vertrouwen. Of ik m'n visitekaartje heb afgegeven voor de Ronde van Vlaanderen? Ja, maar ze zouden toch wel op me letten. Men weet nu dat Movistar ook een team is om rekening mee te houden en daar ben ik trots op."

Nieuws
  • Cor Vos