Dokter Deceuninck-QuickStep: 'Fabio is koersklaar en kan direct winnen!'

Positieve woorden van dokter Yvan Vanmol...

fabio jakobsen
  • Afbeelding van Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Er zal vanuit Nederlands perspectief nog nooit met zoveel aandacht naar de start van de Ronde van Turkije zijn uitgekeken die vanaf 11 april gereden wordt. In de koers van een week maakt Fabio Jakobsen namelijk z'n rentree in het profpeloton na de zware crash in de Ronde van Polen in augustus.

Dat Jakobsen start in Turkije bevestigde Yves Vanmol, ploegarts van Deceuninck-QuickStep gisteren in de Vlaamse podcast Vals Plat. De arts had daarbij hoopvolle woorden over zijn deelname. "Hij is echt koersklaar, ook om mee te sprinten en te winnen. Hij gaat zeker nog sprints winnen."

Vanmol denkt niet dat Jakobsen angst zal kennen om zich weer in de massasprints te smijten. "Van de val in Polen herinnert hij zich niets meer; de val zit niet opgeslagen in z'n hersens. Een sprinter verleert het ook niet snel. Maar het zal wel weer even wennen worden voor Fabio om na zes maanden in een peloton te rijden."

De ploegarts gaat in hoogsteigen persoon mee naar Turkije om de rentree van Jakobsen te begeleiden. "Ik wilde er graag bij zijn, Fabio en ik hebben een heel goede band. Ik was erbij in Polen en dacht dat die jongen dood lag te gaan op het asfalt. Het is een van de meest emotionele momenten uit mijn carrière."

Vanmol wil tot slot ook nog wat rechtzetten over berichten die naar buiten kwamen over de momenten direct na de val zelf. "Er kwam naar buiten dat Fabio ter plekke 40 minuten gereanimeerd is, maar dat is niet waar. Hij is 40 minuten gestabiliseerd. Een levensgroot verschil. Als je als ingewijde hoort dat er iemand 40 minuten gereanimeerd is, denk je niet dat die persoon het nog gaat halen. Bij stabilisatie wordt iemand klaargemaakt om naar het ziekenhuis vervoerd te worden."

Hier kijk en luister je de hele podcast, helemaal aan het einde gaat het over Fabio Jakobsen

Nieuws
  • Instagram Fabio Jakobsen