Pascal Ackermann duwt wielertoerist met pech 20 kilometer naar huis

Pascal Ackermann beschikt niet alleen over snelle benen, de Duitser heeft ook een groot hart. Toen hij aan het trainen was op Mallorca trof hij een Belgische wielertoerist aan met pech. Ackermann bedacht zich geen moment en besloot de onfortuinlijke man te helpen.

Pascal Ackermann duwt wielertoerist met pech 20 kilometer naar huis
  • Pascal Ackermann Pascal Ackermann

De Belgische Kevin, die op het eiland woont, stond aan de kant met een gebroken derailleur. Hij had zich al ingesteld op 20 kilometer naar huis wandelen, totdat Pascal Ackermann als reddende engel ten tonele verscheen.

Helaas lukte het de Duitser ook niet om de derailleur te repareren. "Er was niets aan te doen. Tot mijn verbazing bood hij vervolgens aan om mij te duwen", vertelt Kevin in La Derniere Heure. De Belg vertelde ook dat hij helemaal niet wist wie Ackermann was. Hij dacht met een amateurfietser te maken hebben. Totdat Ackerman over zijn werk praatte en het Kevin ineens opviel dat die vrolijke Duitser hem wel heel makkelijk vooruit duwde.

"Ik wist toen dat ik geen meter meer hoefde te lopen. We hebben nog veel gepraat over het leven, zijn ambities en enkele renners uit België. Hij was behoorlijk bezweet op het einde, dus ik denk dat hij een goede training heeft gehad", besluit Kevin.

Beide mannen sloten af met het maken van een selfie. "Wielrenners moeten samenwerken", schrijft Ackermann. "Ik kwam Kevin vandaag tegen op een lege weg en met een kapotte derailleur, dus ik besloot hem naar huis te duwen."

Pelotonpraat
  • Instagram Pascal Ackermann