UCI treedt toch op en neemt creatieveling Richardson uit koers in Turkije

Het duurde even, maar de UCI heeft gesproken...
richardson

Eerder deze week berichtten we over 'slimme jongen' Alex Richardson van Alpecin-Fenix die op creatieve wijze de UCI-regels over de fietspositie probeerde te omzeilen in de Ronde van Turkije (beelden: zie onder dit artikel).

Nou, dat is 'm alsnog duur komen te staan. Eerst was er niks aan de hand, want de Brit werd na zijn actie gewoon in de uitslag opgenomen. Maar het lijkt erop alsof er van hogerop iemand heeft ingegrepen, want veel later werd Richardson alsnog (hard) gestraft en uit koers genomen. Hij mocht gisteren niet meer starten in de vijfde etappe van de Ronde van Turkije.

Laatste nieuws