Genieten van iedere minuut, achter Iljo aan en de bromance met Cav: Fabio vertelt

De sprinter van Deceuninck-QuickStep vertelt hoe het voor 'm was om na crash en revalidatie weer op de fiets te zitten in de Ronde van Turkije.
fabio jakobsen

Op de website van Deceuninck-QuickStep liet Fabio Jakobsen z'n gedachten opteken die hij had gedurende de koersweek in Turkije. Het leidde tot een mooi inkijkje in het hoofd van Jakobsen. Hoe voelt het om weer prof te worden? Dit zegt Jakobsen erover:

Neo-prof

"De eerste dag voelde het gek. Dat de etappe was ingekort door de sneeuw was wel goed voor me denk ik. Het doel was gewoon om te finishen; het ritme van een prof weer oppakken. Wakker worden, racen, eten, slapen. Tijdens de rit moest ik weer wennen aan de bewegingen in het peloton. Bij de eerste keer hard remmen, schrok ik. De tweede keer was dat al minder en de derde keer was het zo goed als weg."

"Toch voelde ik me wel weer een neo-prof. Alles was weer wennen. Ik moest echt weer het goede gevoel op de fiets vinden. Al in de eerste etappe reed ik een keer achter Iljo (Keisse, red.) aan die naar voren ging. Toen reed ik ook opeens helemaal weer vooraan in het peloton. Ik kan je niet zeggen hoe geweldig het voelde om daar weer te rijden. Ik genoot die eerste dag van iedere minuut."

Warme ontvangst

"Ik genoot ook van de warme ontvangst van m'n collega's. Uit m'n fantastische team, maar ook de andere mannen uit het peloton. Het voelde als thuiskomen. Ik sprak veel met jongens van mijn leeftijd, maar er kwamen ook veel oudere coureurs naar me toe om te zeggen dat ze zo blij waren dat ik er weer was. Dat heeft me echt geraakt en vond ik mooi om mee te maken."

Cavendish

"De band met Mark Cavendish is heel bijzonder. Het was mooi om voor hem te werken en hem te zien winnen. Mark is één van mijn idolen en dan is het speciaal om hem te horen zeggen dat hij zo trots op me is. Al vanaf december voel ik een klik met hem. Maar ook m'n andere teamgenoten hebben me zo goed geholpen."

Een innige omhelzing van Jakobsen en Cavendish. | Beeld: Screenshot Eurosport

Vertrouwen

"Ik heb er na deze week alle vertrouwen in dat ik weer sprints kan winnen. In m'n hoofd heb ik dat al een paar keer gedaan. Nu ga ik thuis weer wat trainen en word ik denk ik alleen maar beter. Na zo'n koersweek was het ook weer fijn om thuis te komen bij m'n familie en vriendin. Zij waren ook nerveus voor mijn comeback en zijn heel opgelucht en blij dat het zo goed is gegaan."

  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws