Dit zijn de 10 duurste fietsen ter wereld

Tijd voor een nieuwe fiets? Hier hebben we nog wat leuke tips voor je... Bizar, bizarder, bizarst (als dat Nederlands is..)

gouden fiets

10) De Lamborghini x Cervélo P5X: 17.000 euro

In de kleuren van Jumbo-Visma, maar helaas voor de renners van die ploeg mogen ze vanwege UCI-reglementen geen tijdritten afwerken op dit racemonster, dat een samenwerking is tussen de Nederlands-Canadese fietsfabrikant en het Italiaanse automerk Lamborghini. En het wordt goed zoeken naar zo'n exemplaar, want er zijn er maar 25 van gemaakt.

Beeld: Cervélo

9) De Aston Martin Limited Edition One-77 Factoor: 32.500 euro

Op 9 ook een automerk dat zich op de fietsenmarkt begeeft, maar dan met hulp van een fietsfabrikant: Factor, het emrk waar onder andere Chris Froome nu op rijdt. Deze Aston Martin doet een beetje denken aan een James Bond-fiets, want hij is uitgerust met allerlei technische snufjes. Zo heeft de fiets Wi-Fi. Netflix & Ride dus...

8) Chrome Hearts x Cervélo TT Bike: 50.000 euro

Op 8 nog een tijdritfiets waarin Cervélo de handen ineen slaat met een ander merk. Ditmaal Chrome Hearts, een sierradenmerk. Wat ons betreft niet echt een mooie fiets (eufemisme voor: spuuglelijk), maar er zitten allerlei juwelen in verwerkt, dus vandaar het lieve sommetje van 50.000 euro.

Voor die 50.000 euro krijg je ook nog gegarandeerd zadelpijn...

7) De Trek Madone 7 Diamond Edition: 63.000 euro

Een stuk soberder dan de nummer 6, maar vergis je niet: ook in deze fiets zitten juwelen. En wel in de vorm van diamanten in de spaken. Daar kun je niet zonder natuurlijk...

6) Aurumania Gold Bike Crystal Edition: 95.000 euro

Als je van goud en retro houdt, is dit helemaal de fiets voor jou. En alsof dat nog niet genoeg is, zitten er ook kristallen verwerkt in dit minimalistisch vormgegeven gouden ros.

5) Kaws - Trek Madone: 133.000 euro

Deze fiets ziet er zonder goud en diamanten enzo niet eens heel duur uit, maar je betaalt dan ook voor Kawa, een bekende Amerikaanse moderne kunstenaar. En inderdaad, de fiets ziet er flashy uit.

4) De Trek Yoshitomo Nara Speed Concept

Nog een kunstenaarsfiets en weer is-ie van Trek. Deze keer een tijdritfiets gepimpt door een Japanse kunstenaar. Wij zien Bauke Mollema er wel op rijden...

3) 24K Gold Men's Racing Bike: 325.000 euro

Alles, alles, alles van 24-karaats goud. Van de ketting (waar smeer je dat mee?) tot het stuurlint. Deze is voor de echte golden boy of golden girl!

2) De Trek Madone Butterfly: 415.000 euro

Het kost je een huis, maar dan kun je ook wel zeggen dat je op een echte Damien Hirst rondrijdt. Want die kunstenaar pimpte de laatst Madone uit het rijtje in dit artikel.

1) 24K Gold Extreme Mountain Bike: 900.000 euro

De mountainbike - of eigenlijk fatbike - editie van de nummer 3 van het lijstje. Meer goud, dus duurder. Door al dat goud is de fiets wel zwaar: 24 kilo. Maar hé, je moet er - naast de 900.000 euro - wat voor over hebben om er als golden boy/girl bij te tijden.

Beeld: goldgenie.com

Pelotonpraat
  • goldgenie.com