Valverde: 'Kreeg alle verantwoordelijkheid op m'n schouders' 

De oude krijger liet zich zien in Luik en zorgde bijna voor een record! Hieronder lees je wat hij er na afloop zelf van vond.

valverde
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Bijna bezorgde de jarige Alejandro Valverde - hij werd gisteren nog maar 41 - zichzelf een prachtig verjaardagscadeau: een vijfde zege in Luik-Bastenaken-Luik, waarmee hij het record van ene Eddy Merckx zou evenaren.

Het zat er uiteindelijk toch niet in. Hoewel hij onderweg een sterke indruk maakte, liet hij zich in de sprint met vijf (hij mocht het met met Woods, Roglic, Pogacar en Alaphilippe uitvechten) een beetje ringeloren en ging hij veel te vroeg aan (vanaf bijna 300 meter). Dat besefte de ervaren Spanjaard na afloop ook.

"Voor de sprint keek iedereen naar mij en kreeg ik alle verantwoordelijkheid op mijn schouders. Ik probeerde zo lang mogelijk vol te houden vanaf de kop."

Niet lang genoeg voor een podiumplaats, maar toch was Valverde niet ontevreden. "Natuurlijk had ik liever op het podium gestaan en winnen zou nog veel mooier geweest zijn, maar ik ben tevreden met mijn koers. Ik heb tot op het einde meegedaan voor de zege en ik ben dus gelukkig."