Chris Froome: 'Ben 3 kilo zwaarder dan vroeger' 

De Brit geeft uitleg over z'n comeback, die extra 3 kilo, maar blijft vooral bewonderenswaardig positief!
chris froome

Na een zeer zware valpartij in het Criterium du Dauphiné van 2019 is het een lange weg terug voor Chris Froome. En voorlopig kent die de nodige hobbels, want de Brit die dit seizoen voor Israel Start-Up Nation koerst is nog verre van op z'n oude niveau.

In de etappekoersen war hij dit seizoen aan de start verscheen (UAE Tour, Ronde van Catalonië en Tour of the Alps) kon hij nog niet imponeren en ook in de Ronde van Romandië rijdt hij voorlopig anoniem mee. Froome beseft dat en geeft uitleg over de situatie aan de Zwisterse krant Neue Zürcher Zeitung.

"Het is een langer proces, dat eerlijk gezegd ook langer duurt dan ik zelf had verwacht. Ik weet dat ik niet opeens wakker zal worden en weer zal winnen. Verwacht geen wonderen. Maar ik moet het proberen van mezelf. Ik wil niet over een paar jaar terugkijken en zeggen dat ik er niet alles aan heb gedaan."

De Brit werkte in Amerika een uitgebreid revalidatieprogramma af deze winter. Hij moest een krachtsverschil van 20 procent tussen beide benen 'rechtzetten'. Hij ziet er nog steeds niet uit als een bodybuilder, maar z'n lijf is veranderd. "Door die revalidatie en het werken aan m'n core-stability heb ik 3 kilo extra spiermassa, ook in m'n bovenlijf."

Ondanks alle tegenslag kijkt Froome met bewonderenswaardig terug op de periode en leerde hij er veel van, ook als mens. "Ik ben nu veel dankbaarder voor de momenten in m'n carrière dat ik blessurevrij kon fietsen. Maar die blessure heeft me een nieuwe blik op het leven gegeven. Ik voel ook nog steeds de honger om weer op m'n topniveau te komen", besluit een strijdvaardige Froome.

  • Chris Froome

Laatste nieuws