Lefevere: 'Wil sponsoring tot 2027, Bakala denkt dat ik 100 word' 

Hoewel er wielervolgers zijn die het liever anders zouden zien, gaat Patrick Lefevere nog wel eventjes door, zo doet hij uit de doeken...

patrick lefevere
  • Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

In z'n wekelijkse column in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad vertelt Patrick Lefevere over z'n reis naar Genève afgelopen week, waar hij lunchte met Zdenek Bakala, de grootaandeelhouder (80 procent) van zijn ploeg. Hij is vol lof over de Tsjech en zegt dat zonder hem de ploeg van Lefevere niet meer had bestaan.

En de Tsjech blijft de ploeg in de toekomst steunen. Dat komt goed uit, want de 66-jarige Lefevere is nog lang niet uitgeblust en heeft grootse plannen.

"Zdenek is nu tien jaar eigenaar van de ploeg en dinsdag heb ik hem ingelicht over onze toekomstplannen. Het is geen geheim dat ik toewerk naar sponsoring tot 2027. Zdenek zal blijven instaan voor de bankgarantie."

Dat doet hij wel op voorwaarde dat Lefevere aan het hoofd van de ploeg blijft staan. "Hij wil graag dat ik CEO blijf van de ploeg. Dat ik volgend jaar 67 word, vindt hij geen probleem: Jij wordt minstens honderd jaar, Patrick. Als hij het zegt, wil ik het nog geloven ook..."

Het is geen geheim dat Lefevere de komende jaren een ploeg rondom zijn groeibriljant Remco Evenepoel wil bouwen - de Belg ligt de komende vijf jaar vast. Ondertussen werden ook de contracten met Kasper Asgreen en Julian Alaphilippe verlengd tot en met 2024.