Bernard Hinault hard voor Froome: 'Gaat nooit meer z'n niveau halen' 

De vijfvoudig Tour-winnaar over de viervoudig Tour-winnaar. Z'n woorden liegen er niet om...
chris froome

Bernard Hinault behoort tot het clubje renners dat de Tour de France vijf keer heeft gewonnen (naast De Das bestaande uit Miguel Indurain, Eddy Merckx, Jacques Anquetil en omdat waarschijnlijk ook niet niet iedereen uit dat rijtje het op water en brod deed zetten we Lance Armstrong er ook bij..). De Fransman denkt op z'n zachtst gezegd niet dat Chris Froome zich nog bij dat illustere rijtje voegt...

In een interview met de Franse site Cyclism'Actu is Hinault vrij duidelijk over de comeback van de Brit, die de Ronde van Frankrijk tot dusver vier keer won. "Zijn carrière is zo goed als voorbij. Iedereen kan zien dat hij nog niet hersteld is. En het lijkt ook onmogelijk dat hij ooit nog op z'n best zal zijn. Als dat het geval was geweest, dan hadden we dat nu al wel gezien."

De Fransman heeft overigens wel respect voor Froome. "Hij blijft er vrolijk onder. Het is niet gemakkelijk om te herstellen van zo'n zware val als hij heeft ondergaan in de Dauphiné van 2019." Froome reed recentelijk de Ronde van Catalonië, de Tour of the Alps en de Ronde van Romandië maar kon daar geen potten breken.

  • Chris Froome

Laatste nieuws