Espressodik kijken! Dit is onze voorspelling voor de top 10 van deze Giro

Kun je je hierin vinden of snappen we er niks van? Als we alles fout blijken te hebben nemen we allemaal ontslag...

giro trofeo senza fine

Nog maar een klein half jaartje nadat Tao Geoghegan Hart de Trofeo Senza Fine (de Trofee Zonder Einde) toch wel enigszins verrassend omhoog mocht houden in Milaan krijgt hij alweer een opvolger. Wie dat volgens ons gaat worden, lees je hieronder in een potje ouderwets Italiaans espressodik kijken. Om het af te maken, doen we er ook nog wat bonusvoorspellingen bij!

P.S. Eerst kun je hier nog even onze voorspelling voor de vorige Giro bekijken. We bleken er niks van te bakken en hadden alleen Wilco Kelderman enigszins goed voorspeld (werd derde, wij dachten vijfde).

10) Bauke Mollema

De Groninger heeft aangegeven voor dagsuccesen te gaan, dus hij zal zich eerst wel op achterstand laten rijden, maar als je voor dagsuccessen wil gaan, moet je natuurlijk op den duur wel in vluchtgroepjes zitten die tot het einde vooruit blijven. En zo sneakt Mollema op z'n Mollema's de top 10 in, met een dagzege erbij nog!*

*Wat gezond chauvinisme is ons deze keer ook niet vreemd...

Mollema aan de champagne. Gaan we deze Giro ook zien!

9) Hugh Carthy

Hugh Carthy werd derde in de Vuelta, maar dat kan de boomlange Brit deze Giro niet herhalen. Hij verliest in de eerste aankomsten bergop tijd. In de laatste week is-ie wel bij de beteren, maar meer dan plek 9 zit er dus niet in volgens ons zeer wetenschappelijke model (iets met een natte vinger).

Hugh Carthy ziet af in de Vuelta. Die gekke bekken gaan we ook weer zien in de Giro!

8) Pello Bilbao

De Spanjaard moet knechten voor z'n landgenoot Mikel Landa bij Bahrain, maar rijdt in diens schaduw een uitstekende Giro. Al was het maar omdat we het hem gunnen na z'n fraaie kunsttukje, zowel op de fiets als ernaast, in de Tour of the Alps.

7) Jai Hindley

Jai Hindley kan z'n topprestatie van vorig seizoen niet herhalen, maar is wel sterker dan z'n teamgenoot Romain Bardet, die er weer doorheen zakt en zich in het tweede deel van de Giro richt op dagsuccessen en de bergtrui.

Jai Hindley na de slottijdrit van de Giroo 2020.

6) Fausto Masnada

Hier hadden we eerst de naam van Joao Almeida staan, maar soms moet je ook even een gokje durven wagen. De Portugees valt tegen en gaat knechten voor Evenepoel en... Fausto Masnada. De Italiaan reed een erg sterke Ronde van Romandië met een nog veel sterkere slottijdrit (voor zijn doen). Onze darkhorse is dus Masnada.

Fausto Masnada op het eindpodium van de Ronde van Romandië dit jaar.

5) George Bennett

Bennett mag in het sterrenensemble eens voor z'n eigen kans gaan en liet vorig jaar in Italië (tweede in de Ronde van Lombardije) al zien dat hij er dan staat. Een mooie top 5-plek voor Bennett dus. We interviewden hem en dat leverde onderstaan mooi verhaal op - al zeggen we het zelf...

4) Remco Evenepoel

Tsja, Evenepoel, lastig... Wij denken dat hij eerst nog wat tijd verliest, maar omdat Almeida tegenvalt, hoeft hij daar niet voor te knechten. En omdat hij zo bulkt van het talent wordt hij gedurende de Giro beter (om minder snel slechter dan de anderen..). In de slotttijdrit gaat-ie Hindley, Masnada en Bennett nog voorbij in het algemeen klassement. Maar een podium zit er net niet in. Ach, er komen nog genoeg kansen...

Remco Evenepoel met z'n eerbetoon aan Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen van vorig jaar.

3) Mikel Landa

Wel een podium voor Mikel Landa, die nét niet voorbijgestreefd wordt door Evenepoel in het algemeen klassement na de slottijdrit. Hier is de wens misschien wel een beetje de vader van de gedachte, want we gunnen het de fijne, stilistische en altijd aanvallend ingestelde Landa zo. En dus pakt-ie na 2015 z'n tweede podiumplek in de Giro.

Landa gaat sneller dan z'n schaduw op de tijdritfiets.

2) Simon Yates

We krijgen een heerlijk duel tussen Simon Yates en Egan Bernal voor de roze trui. Deze twee steken er deze Giro bovenuit. Waar voor Yates geldt dat hij in de eerste twee weken de sterkste is. Maar hij verspeelt het roze in de slottijdrit, die hij met 17 seconden voorsprong begint. Dat blijkt veel te weinig.

Simon Yates in het roze.

1) Egan Bernal

De Colombiaan is terug! Na al een sterke Strade Bianche in het voorjaar bevestigt hij nu ook in een grote ronde in de laars. Spannend wordt het dus wel, maar met Pavel Siviakov en de rest van de sterke ploeg van INEOS heeft hij dat voordeel op Yates. Bovendien is z'n tijdrit ook beter en dat gaat dus het verschil maken op de laatste dag.

Egan Bernal in de Strade Bianche.

BONUSVOORSPELLINGEN

Zo'n Giro draait natuurlijk niet alleen maar om het algemeen klassement.

- Zowel Dylan Groenewegen als David Dekker winnen een etappe (Dekker sprint in etappes waarin Groenewegen de heuveltjes voor de finish net niet overleeft)*
- Peter Sagan gaat een schitterende Giro rijden. Bij vlagen zien we weer die fantastische Peter de Grote terug uit de Tour van 2016. De Slowaak wint drie etappes.
- Karsten kroon gaat 17 koeien, 7 geitjes, 12 schapen en een wolf spotten (dat laatste levert bijzonder spannende tv op...)

*Daar is dat chauvinisme weer.