Patrick Lefevere: 'Niet meer geïnteresseerd in Peter Sagan'

Hieronder lees je hoe het zit.

patrick lefevere
  • Peter Sagan Peter Sagan
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

De afgelopen weken werden de geruchten steeds hardnekkiger: Peter Sagan zou zij carrière bij QuickStep vervolgen. De Slowaak sprak zelfs al met de Tsjechische geldschieter Zdenek Bakala. Maar in zijn column in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad is ploegbaas Patrick Lefevere er duidelijk over.

"Een stand van zaken rond Peter Sagan: het ziet ernaar uit dat hij volgend jaar niet voor onze ploeg gaat rijden. Ik was geïnteresseerd, maar niet aan de voorwaarden die op tafel lagen." Sagan zou nogal wat eisen hebben en een heel team mee willen nemen (zie artikel onder).

Hij geeft ook uitleg over het fietsritje van Sagan met Bakala. "Dat is begonnen bij onze contractverlenging met fietsconstructeur Specialized. Zij gaan mee in ons project tot 2027, waardoor we straks een van de langst lopende partnerships in de World Tour worden. In het kader van de contractbesprekingen is onze eigenaar Zdenek Bakala gaan fietsen met Mike Sinyard, de CEO van Specialized. Daar is de naam Peter Sagan gevallen. Specialized heeft namelijk al jaren een persoonlijke deal met Sagan."

Peter Sagan zelf wordt ondertussen nadrukkelijk gelinkt aan Total Direct Energie, de Franse ploeg van Niki Terpstra. De Fransen zaten vorig seizoen ook al eens achter Julian Alaphilippe aan en Total is natuurlijk een groot bedrijf, dus geld genoeg...

Nieuws
  • Cor Vos