Fabio Jakobsen: 'Wil meesprinten in Dauphiné, wattages bijna weer op oude niveau'

Na de Ronde van Turkije en de Ronde van de Algarve moet de Dauphiné een nieuwe stap in de comeback van Jakobsen worden. Hieronder lees je wat de planning is.

fabio jakobsen
  • Afbeelding van Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Wie komende week de Dauphiné volgt, mag in de massasprints uitkijken naar Fabio Jakobsen. De Nederlander die na de comeback na z'n zware crash in Polen z'n derde etappekoers van het seizoen rijdt, wil het gaan proberen in de massasprints in de Franse voorbereidingskoers op de Tour de France.

"Veel sprinterskansen zijn er niet, alleen de derde etappe en misschien de vijfde etappe. Maar m'n wattages tijdens het trainingskamp in de Sierra Nevada bleken bijna weer op het oude niveau te zijn. Voor het ongeluk, was ik één van de beste sprinters van de wereld. Een top 5 of een podiumplek zou nu mooi zijn. En in zo'n sprint zit het zo dicht bij elkaar dat ik zomaar kan winnen", zegt hij tegen nu.nl.

De sprinter van Deceuninck-QuickStep plaatst ondanks die hoge piekwattages nog wel een voorbehoud. "Mijn conditie moet echter goed genoeg zijn voor lange etappe's en de laatste kilometers." Het échte sportieve doel van Jakobsen ligt dan ook later in het seizoen. "Als álles meezit, dan kan ik eind dit jaar de Vuelta rijden. Maar de ploeg gaat me natuurlijk alleen meenemen als ik goed genoeg ben."