De truitjesnaaister heeft het druk! Alle nationaal kampioenen van Jumbo-Visma op een rijtje

Tien nationale titels maar liefst voor Jumbo-Visma en bijna allemaal hebben ze wel een speciaal verhaal. Je leest het hieronder.

tom dumoulin
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

Tom Dumoulin: Nederlands kampioen tijdrijden

Terug van z'n break en meteen Nederlands kampioen in de discipline waar het in Tokio op moet gebeuren: de tijdrit. Daarnaast kroonde hij zich ook tot Nederlands kampioen interviews geven...

Timo Roosen: Nederlands kampioen op de weg

Na een even rare als toffe koers lukte het Jumbo-Visma eindelijk weer eens de nationale titel op de weg binnen te slepen. Timo Roosen was de gelukkige namens de ploeg door in een slopende koers in de laatste kilometers weg te rijden, met z'n broer in gedachten!

Wout van Aert: Belgisch kampioen op de weg

Ook veel emoties bij Wout van Aert na het - in een millimetersprint tegen Edward Theuns - behalen van zijn nationale titel op de weg. Niet vanwege het gedoe met Nick Nuyens. Niet vanwege de blindedarmontsteking die hij op een vervelend moment kreeg. Nee, hij zei het zelf mooi: er zijn ergere, veel belangrijkere dingen op de wereld en daar werd hij op een harde wijze mee geconfronteerd.

Tobias Foss: Noors kampioen tijdrijden én op de weg

De Noor reed een puike Giro na het wegvallen van George Bennett als kopman en finishte als 24-jarige knap in de top 10 (negende om precies te zijn). Hij wist die vorm door te trekken, want als je kan genieten tijdens een tijdrit weet je dat je in vorm bent...

Tony Martin: Duits kampioen tijdrijden

Der Panzerwagen vierde afgelopen week een jubileum op z'n tijdritfiets. De 36-jarige veteraan werd maar liefst voor de tiende keer kampioen van z'n land.

George Bennett: Nieuw-Zeelands kampioen op de weg

Dat van die truitjesnaaister in de titel klopt niet helemaal, want George Bennett kroonde zich al in februari tot kampioen van zijn land. Maar de naaister maakte er wel wat moois van, want dat shirt met die varen - het nationale symbool van Nieuw-Zeeland - is prachtig!

En Jumbo Development telt ook mee... broers Van Dijke: Nederlands kampioen beloften tijdrijden én op de weg

Van Nieuw-Zeeland naar Zeeland, want uiteraard telt het Development Team van Jumbo-Visma ook mee en daar rijden twee zeer getalenteerde, boomlange Zeeuwen in. De 21-jarige Mick en Tim van Dijke verdeelden het eerlijk; Mick kampioen op de tijdritfiets, Tim op de weg. Ze vierden het naar goed Zeeuws gebruik met een mosselpan... Mooi gasten waar we nog veel plezier van gaan hebben!

Tevens bij Development: Finn Fisher-Black: Nieuw-Zeelands kampioen tijdrijden bij de beloften

En dan de laatste. Hij ruikt als stagiair af en toe al aan het grote werk (net als Mick van Dijke overigens), maar hij is nog belofte. In die categorie werd hij in februari dan ook Nieuw-Zeelands kampioen tijdrijden. Ook een varen voor hem dus, maar dan op een aerodynamisch tijdritpak - voor zover hij beloftenkoersen met tijdritten erin rijdt...