Sepp Kuss na 'thuiszege': 'Als groot kampioen als Wout voor je op kop rijdt, moet je het wel afmaken'

Tweede etappezege voor Jumbo-Visma! De sympathieke Sepp Kuss doet hieronder z'n verhaal.

sepp kuss valverde
  • Sepp Kuss Sepp Kuss

Hij werd geboren in het op 2000 meter hoogte gelegen Durango in Colorado, maar als Sepp Kuss in Europa is, dan woont hij in het eveneens hoog gelegen Andorra. Een thuisetappe dus, de vijftiende etappe in de Tour. En het hielp, want vanuit een grote vluchtgroep bleek hij de sterkste op de laatste, steile klim.

Na woensdag met Wout van Aert weer feest in het kamp van Jumbo-Visma dus, dat na een dramatische Tourstart opkrabbelt. Ook voor Sepp Kuss zelf was het niet gemakkelijk. "Ik heb al veel geleden in deze Tour. Ik miste gewoon de kracht in m'n benen. Maar gelukkig had ik vandaag ze juist vandaag wel weer."

Juist vandaag, omdat het dus een thuisetappe was voor de Amerikaan. "Maar op training rijd ik die slotklim niet zo zo vaak, want hij is eigenlijk te zwaar, haha. Ik wist wel dat als ik daar een gaatje had, een goede kans maakte. Het was extra leuk omdat m'n vriendin en haar familie op de klim stonden. O ja, ik wil ook graag de groetjes doen aan m'n eigen ouders..."

Naast de familiale banden haalde Kuss ook de teambanden aan. "Wout reed in de vallei een heel stuk op kop voor me. Als zo'n groot kampioen als Wout voor je op kop rijdt, dan moet je het wel afmaken... Ik had ook echt m'n zinnen gezet op deze rit. We zijn nog maar met vijf van de ploeg, dus het is wel lastig om de belangen van Jonas (Vingegaard, red.) ook nog te beschermen. Maar nu deze binnen is, ga ik me daar vol op toeleggen."