Bauke Mollema krijgt met Daan Hoole Nederlandse ploeggenoot bij Trek-Segafredo

Een mooie transfer: Daan Hoole koerst volgend seizoen voor Trek-Segafredo. De Nederlander komt over van opleidingsploeg SEG Racing.

Hoole

Dat meldde de Amerikaanse ploeg vandaag op zijn website. "Het is een droom om te tekenen voor een ploeg met zo'n enorme geschiedenis in wielrennen", vertelt de Zuid-Hollander. "Het lijkt erop dat er een geweldige sfeer is in de ploeg en ze hebben een agressieve manier van koersen die ik heel erg waardeer. Ik hoop me te blijven verbeteren in de tijdritten en de klassiekers, net als in het werk als lead-out. Na de gesprekken die ik met de ploegleiding heb gehad, was het duidelijk voor me dat Trek-Segafredo de beste keuze zou zijn voor mijn ontwikkeling."

Talentenscout Markel Irizar over de komst van de Nederlander: "Daan is een lange jongen van bijna twee meter lang. Dat maakt hem een goede lead-out en ook een hele sterke tijdrijder. In de laatste jaren heeft hij mooie resultaten geboekt en we willen deze trend continueren. Hij kan heel bruikbaar worden voor onze sprinters Mads Pedersen en Matteo Moschetti. Net als in het klassiekerwerk. Hij heeft een grote motor en het is belangrijk om die nog verder te ontwikkelen om te excelleren in de lead-out en noordelijke klassiekers."

Wie is Daan Hoole?

Daan Hoole komt uit Zuidland en is momenteel aan zijn laatste jaar als belofte bezig. Sinds 2018 komt Hoole uit voor SEG Racing, nadat hij een jaar eerder tweede eindigde in Parijs-Roubaix voor junioren. Op vier seconden van ene Tom Pidcock. Gestaag ontwikkelde Hoole zich door en in 2019 liet hij nogmaals zien over potentieel te beschikken op kasseien. Met zijn 1.98 meter kan hij ongetwijfeld veel absoluut vermogen wegduwen. In de 2019-editie van Parijs-Roubaix voor beloften eindigde hij als elfde. Overigens wederom met Pidcock als winnaar.

In hetzelfde jaar kroonde Hoole zich tot nationaal kampioen tijdrijden voor beloften. Dat deed hij door onder meer huidige profs als Nils Eekhoff, Ide Schelling en Thymen Arensman voor te blijven. Dit jaar eindigde hij op hetzelfde kampioenschap op een teleurstellende negende plek. Wel won hij dit seizoen een Italiaanse eendagskoers en werd hij, misschien nog wel knapper, tussen de profs achttiende in de Belgische eendagskoers Le Samyn. Vanaf begin augustus zal Hoole als stagiair al regelmatig meedoen met Trek-Segafredo.

Nieuws
  • Cor Vos