Onze 6 momenten van deze Tour de France

Het grote terugblikken kan beginnen! We selecteerden onze zes momenten van deze Tour de France. Wat is jouw favoriet?

Poel

A) Het meesterstuk van Mathieu

Iedereen verwachtte van Mathieu van der Poel dat hij minstens één etappe zou winnen in het openingsweekend. De eerste rit viel enigszins in het water, maar op de Mûr-de-Bretagne was hij op z'n best. En de Nederlander won op een manier zoals alleen hij dat kan: in stijl en met heel veel klasse.

B) De comeback van Cav

Sport is vallen en opstaan. En het opstaan van Mark Cavendish was met een daadkracht die nog niet veel eerder is voorgekomen in de wielersport. Wie vorig jaar had gezegd dat de Brit nog een rit zou winnen in de Tour de France was linea recta naar het gesticht gestuurd. Wie had gezegd dat hij er meer dan één zou winnen was helemaal voor gek verklaard.

De vierde van Cav.

C) Pogi’s wurggreep 

De tijdrit van Pogacar was al veelzeggend, maar de rit naar Le Grand Bornand legde deze Tour de France helemaal in een plooi. Al vroeg in de ronde. In zeer slecht weer reed Pogacar al zijn concurrenten de vernieling in en in het vervolg van de ronde heeft hij de controle nooit verloren.

D) De crash van Roglic

In onze Wieler Revue-Tourgids stond een groot artikel over het duel tussen Pogacar en Roglic. Door de crash van Roglic kwam dat duel er helaas niet. De valpartij van de Sloveen is dan ook een groot sleutelmoment geweest wat betreft het eindklassement. Zeker gezien de prestaties van zijn teamgenoten bij Team Jumbo-Visma blijft de vraag wat Roglic had gekund hangen. We zullen het helaas nooit weten.

Een gehavende Roglic.

E) Winnende Wout op de Ventoux

De eerste fase van de Tour de France was voor Team Jumbo-Visma er eentje van wonden likken. Door Wout van Aert draaide de perceptie van deze Tour de France van Team Jumbo-Visma. De Belg won op geweldige wijze de rit over de Mont Ventoux.

F) Mollema mollemaalt op de macht

Een klassieke Bauke Mollema-zege. Met duidelijke kracht in de benen een solo eruit persen. Op een moment aanvallen dat niemand eraan denkt en vervolgens de voorsprong consolideren. Mollema is een fenomeen in zijn soort.

Nieuws
  • Cor Vos