Fabio Jakobsen: 'Nog wel een beetje angstig in de sprint, wil niet weer de hekken in'

Eerlijk en open vertelt Fabio Jakobsen dat sprinten nog best wel moeilijk voor 'm is.

fabio jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Nadat Fabio Jakobsen gisteren in het interview na z'n eerste zege sinds de horrorcrash uiteraard, familie, vriendin, ploeggenoten en medici had bedankt, zei hij toch ook wel wat opvallends. Want we gaan er met z'n allen maar even vanuit dat hij zich zomaar weer in de levensgevaarlijke massaspirnts stort, maar zo vanzelfsprekend is dat natuurlijk niet.

"Ergens doe ik dat sprinten graag, maar ik ben natuurlijk heel hard gevallen ongeveer een jaar geleden. Dus het is nu behoorlijk spannend. Toen Fernando (Gaviria, red.) aan ging moest ik een kant kiezen, links of rechts, en ik koos links want daar was het meeste ruimte. Dan moet ik er maar op vertrouwen dat hij de deur niet dichtgooit."

Juist op dat moment ging er in volle sprint wel het een ander door hem heen. "Ik was op dat moment toch wel een beetje angstig dat ik niet weer de hekken in ga, want dat heeft me een hoop gekost." Extra knap dus, deze zege. Het geeft maar aan dat Jakobsen niet alleen fysiek weer top is/moet worden, maar het ook mentaal een hele opgave is.