Tokio | Anne Terpstra knap vijfde: 'Ik moet tevreden zijn'

Anne Terpstra was op een vijfde plaats de beste Nederlandse op de olympische mountainbikewedstrijd voor vrouwen. 'Ik moet tevreden zijn hiermee.'

Terpstra

Terpstra vertelde na afloop over hoe zij de race in Japan had beleefd. De race die resulteerde in een olympisch diploma. "Ik denk dat ik tevreden moet zijn", vertelde Terpstra tegen het Algemeen Dagblad. "Door de weersomstandigheden werd het een chaotische wedstrijd. Ik ben ingehaald, ik heb ingehaald. Er is van alles gebeurd. De regen die is gevallen maakt zo’n wedstrijd heel anders. Ik denk dat het een goede beslissing was dat ze sommige lijnen gewoon dicht hebben gedaan, want het was echt heel moeilijk. Daar hou ik van, ik heb ervan genoten en ik heb mijn best gedaan."

"Jammer dat ik de vierde plek niet kon behouden", vervolgt Terpstra. "Maar het wordt op een gegeven moment zo lastig dat je meer bezig bent met jezelf. Het rijden van de juiste lijnen, waar je moet remmen. Ik heb niet te veel over het eindresultaat nagedacht, maar gewoon zo hard mogelijk gereden. Daar is de vijfde plek uiteindelijk uitgekomen. Het volgende doel? Eerst over twee weken het EK en weer twee weken later komt ook het WK. Ik moet eerst maar even naar huis om bij te komen en te genieten van deze prestatie."

MTB
  • Cor Vos