HomeOlympische SpelenTokio | Jan-Willem van Schip: 'Ik heb naast de pot gepist in...

Tokio | Jan-Willem van Schip: ‘Ik heb naast de pot gepist in de puntenkoers’

Jan-Willem van Schip lag lange tijd op medaillekoers tijdens het omnium, maar de Nederlander zag zijn kansen vervagen op de puntenkoers en moest genoegen nemen met een zesde plaats.

“Ik weet niet wat het was”, vertelde hij na afloop tegen het Algemeen Dagblad. “Ik was niet per se bezig met het podium. Ik wilde gewoon meedoen op de puntenkoers, maar op de een of andere manier piste ik gewoon naast de pot. Ik zat niet op de goede plek, of het zat niet eens een keer mee. Dat is gewoon klote. De onderdelen ervoor zat ik er lekker in. Ik weet niet zo goed waaraan het ligt. Of het twijfel was of dat ik toch te diep ben gegaan in de andere onderdelen. Je ziet dat een Benjamin Thomas ook drie beestenonderdelen rijdt en vervolgens door de mand valt. Het is zo'n moeilijke sport en het is lastig om op het laatste onderdeel de goede dingen te blijven doen.”

Toch is Van Schip niet geheel ontevreden over zijn optreden in Tokio. “De vorm is goed en ik weet dat ik niet snel zal stilvallen. Ik weet dat ik fit ben, maar dat wist ik van tevoren ook al. Een wijs man leerde me ooit: zolang je voorwaarts gaat, dan gaat het goed. De trots die ik heb om hier te zijn en de weg die ik heb afgelegd zijn ook gewoon mooi. Dit was de stip op de horizon en uiteindelijk heeft het deze zesde plaats gebracht. Uiteindelijk ben ik wel zesde op de Spelen. Dat heb ik zelf gefixt en dat maakt me trots.” Van Schip heeft nog meer kans op eremetaal, want zaterdag rijdt Van Schip samen met Yoeri Havik de koppelkoers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | De Speld en Tour de Tietema presenteren: het lichtste (en grappigste) wielershirt ooit!

De Speld mengde zich in een samenwerking met La Machine al eerder in de...

Video | Sam Oomen: ‘Ik kan nog niet pijnvrij fietsen’

Sam Oomen reed dit seizoen al de Giro, maar ook in de derde grote...

Vuelta | Grappig beeld: Lotto speelt Titanic na bij ploegenpresentatie

Net als bij de start van de Tour de France van 2015 in Utrecht...

Vuelta | Ploegentijdrit! Alles wat je moet weten over etappe 1: Utrecht-Utrecht

Parkoers Zullen ze bij de Vuelta-organisatie geluisterd hebben naar de wensen van Team Jumbo-Visma? Een...

Meer zoals dit

De volgende olympische spelen kunnen we wedden op wielrennen

Dat je het nu alvast goed in je oren knoopt en alles uit de wielerwereld in de gaten houdt!

Ligtlee over reacties op social media: ‘Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten’

Vijf jaar na haar gouden plak op de keirin was Elis Ligtlee weer actief op de Olympische Spelen. Niet als baanrenster, maar als analist voor de NOS. Ze kreeg daar positieve reacties op, maar ook nare reacties. Over haar uiterlijk. Op Instagram vertelt ze dat ze daarvan is geschrokken en ze roept op om wat liever voor elkaar te zijn.

Van Riessen viert verjaardag in Japans ziekenhuis: ‘Weet niets meer van de crash’

Voor Laurine van Riessen ziet haar 34ste verjaardag er anders uit dan ze op voorhand had verwacht. Na een zware val op de olympische keirin ligt ze in een Japans ziekenhuis. Gelukkig is haar vriend Matthijs Büchli er ook nog. Hij regelde taart en slingers voor de onfortuinlijke renster, die zich niets meer van de val kan herinneren.