Michael Woods groot fan van Sifan Hassan: 'Ik ben betoverd'

Het verleden van Michael Woods als hardloper is bekend. En de Canadees is nog steeds fan van atletiek, zo blijkt. Vooral Sifan Hassan heeft hem weten te betoveren.

Woods
  • Michael Woods Michael Woods

Hassan is op de Olympische Spelen in Tokio uitgegroeid tot dé atlete van het moment. Met twee gouden medailles (5 km en 10 km) en één bronzen plak (1,5 km) was ze de meest opvallende verschijning op de atletiekbaan. Die prestaties zijn ook niet aan Woods voorbijgegaan, zo schrijft de renner van Israel Start-Up Nation op Twitter. "Ik heb Sifan Hassan deze week 61.25 rondes zien rennen op de baan, en ik ben betoverd door allemaal. Wat een prestatie."

In het verleden was Woods zelf ook hardloper. Op de Universiteit van Michigan was hij vroeger bijvoorbeeld teamgenoot van de Nieuw-Zeelandse atleet Nick Willis (tweede op de 1500 meter in Beijing). Woods had zelf eveneens het nodige talent. "Op mijn eerste jaar op de universiteit rende ik twee Canadese records (op de 1500 en 3000 meter, red.) en rende ik de snelste tijd op de mijl in de wereld voor junioren dat jaar", vertelde hij in 2016 tegen Wieler Revue. Vanwege een blessure wist Woods uiteindelijk niet door te breken en ging hij zich focussen op wielrennen.

Woods: "Ik had een stressfractuur, dat is iets wat je oploopt doordat je te vaak hardloopt. De eerste keer dat ik een voetwortelbeentje brak was in 2007. Omdat dat botje een erbarmelijke omloop heeft, is het lastig om goed te laten herstellen. Aangezien ik slecht gecoacht werd en ik jong was, liet ik het niet goed helen. Dat resulteerde erin dat het continu brak. Nog steeds heb ik twee pinnen in mijn bot zitten, maar het werkt niet echt. Het bot gaat niet meer helen."