Vuelta | Fabio Jakobsen na tweede etappezege: 'Was de jongens een beetje kwijt, maar timede goed' 

In een eerlijke sprint was hij veruit de snelste. Hieronder doet Fabio Jakobsen z'n verhaal na etappezege twee in de Vuelta!

fabio jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

De eerste in de Vuelta was een emotionele. Fabio Jakobsen sprak van het einde van z'n comeback. Als dat zo is, dan gaf de Heukelomer vandaag deel twee van z'n loopbaan, dat na de comeback dus, een mooie kickstart door de achtste etappe van de Vuelta te winnen. Hij deed dat met overmacht in een eerlijke sprint, waarbij hij in de laatste 200 meter vanuit de achtergrond sterk kwam opzetten (beelden, zie artikel hieronder).

En dat terwijl de voorbereiding op de sprint niet helemaal ging zoals het moest, liet Jakobsen na afloop weten. "Ik was de jongens een beetje kwijt. Maar ze hielden het tempo goed hoog. Met nog 200 meter te gaan lanceerde ik mezelf in de bocht. De timing was nu eens perfect, na twee keer iets te laat te zijn. Ik denk dat ik de sterkste was."

Jakobsen won onder toeziend oog van de grote baas. "Patrick Lefevere is hier in de Vuelta. Ik denk dat hij ook een blij man is. Het blijft erg bijzonder om hier weer te zijn. Nadat ik er in 2019 twee won, sta ik nu ook alweer op twee. Uiteraard met dank aan m'n ploeggenoten."