Deceuninck-QuickStep haalt olympisch zilveren roeier per direct als stagiair bij de ploeg

Maar het is niet zo dat Jason Osborne nog nooit op de fiets heeft gezeten...

jason osborne

Na een skispringer (Primoz Roglic), een hardloper (Michael Woods), een voetballer (Remco Evenepoel) en een skiër (Anton Palzer) rijdt er nu ook een roeier in het World Tour-peloton rond. Deceuninck-QuickStep maakte bekend de Duitse roeier Jason Osborne per direct als stagiair aan het team toe te voegen.

De 27-jarige Osborne (rechts op de foto) won afgelopen augustus tijdens de Olympische Spelen in Tokio nog zilver in de lichte dubbel twee met zijn maatje Jonathan Rommelmann.

Het is niet zo dat Lefevere zomaar een roeier uit z'n boot heeft geplukt en een stagecontract heeft aangeboden, want Osborne is allesbehalve een onbekende op de fiets. Afgelopen winter kroonde hij zich in december namelijk tot de eerste officiële UCI Esports wereldkampioen wielrennen op het online platform Zwift.

Na Jay Vine, die momenteel namens Alpecin-Fenix een sterke Vuelta rijdt, is hij de tweede renner die zich op het hoogste niveau in de kijker rijdt. Vine kreeg een contract bij Alpecin-Fenix via de zogenaamde Zwift Academy.

Bij QuickStep hebben ze er alle vertrouwen in dat Osborne een toegevoegde waarde voor het team kan zijn. "We hebben z'n fysieke capaciteiten in in het Esports WK gezien en dat potentieel heeft hij bevestigd in testen die we met 'm hebben gedaan. We zijn benieuwd hoe zich dat op de weg gaat vertalen. Zich in een profpeloton bewegen zal een leerproces voor 'm zijn waarbij wij hem graag willen helpen", zegt QuickStep-coach Koen Pelgrim op de site van zijn ploeg.

Osborne zelf is in z'n nopjes met de kans die hij krijgt van Deceuninck-QuickStep. "Dit betekent veel voor me. Ik wilde altijd al gaan voor een wielercarrière. Nu de Olympische Spelen een succes voor me zijn geworden, kan ik me er helemaal op focussen. Dat het dan meteen bij het beste team in de wereld is, is fantastisch!"

De Duitser heeft niet alleen op Zwift gefietst, maar kent ook z'n pappenheimers op de echte weg. "Ik heb al veel base-training op de fiets gedaan. Ik kocht m'n eerste racefiets in 2012. Ik denk dat dat ik sterk kan zijn op korte, explosieve klimmetjes, maar besef dat ik nog een hoop te leren heb."

Nieuws
  • Pro Shots