Vuelta | Beeld om in te lijsten: de hele Wolfpack samen binnen, met groene Fabio in het midden

Dit beeld zie je toch niet vaak in een koers, mooi!

fabio jakobsen
  • Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Dat het bij Deceuninck-QuickStep echt wel goed zit met de teamgeest bewezen ze gisteren na de laatste etappe in lijn van deze Vuelta. Het zorgde voor een uniek beeld: de hele roedel van de wolfpack kwam gezamenlijk over de streep na de zware etappe met aankomst in Castro de Herville.

Met de groene Fabio Jakobsen als de kopman in het midden en de mensen die hem door weer een zware dag heen hadden geloodst aan zijn zijde passeerden alle acht gestarte renners (naast Jakobsen zijn dat Stybar, Sénéchal, Cerny, Bagioli, Knox, Van Lerberghe en Vansevenant) de streep zoals je dat eigenlijk alleen ziet na het ererondje op de Champs in Parijs en als de Vuelta met een sprintrit in Madrid eindigt.

Het leverde mooie plaatjes op. Het social media-team van Deceuninck-QuickStep was er natuurlijk bij, maar ook onze huisfotograaf legde het mooie tafereel vast.

De sprintrit in Madrid dit jaar, dus ook geen vierde etappezege voor Fabio Jakobsen. Maar een ander lid van de Wolfpack maakt in de tijdrit naar Santiago de Compostela zeker nog wel kans op de dagzege. Houd de Tsjech Josef Cerny in de gaten. In de eerste korte tijdrit werd hij vijfde. Roglic is de favoriet, maar die heeft natuurlijk wel drie weken moeten bikkelen voor het rood, waar Cerny relatief in de luwte heeft kunnen rijden.