Van der Breggen meldt zich af voor EK: 'Met huidige niveau daar niets te zoeken'

Anna van der Breggen heeft zich bij bondscoach Loes Gunnewijk afgemeld voor het EK in Trentino komend weekend. De wereldkampioene is fysiek niet op het juiste niveau, vertelt ze.

Van der Breggen meldt zich af voor EK: 'Met huidige niveau daar niets te zoeken'

Na de Olympische Spelen, waar ze derde werd op de tijdrit, is Van der Breggen weer gaan trainen. Ze vertelt dat ze een behoorlijk niveau haalde in de GP Plouay, maar dat ze Ceratizit Challenge by La Vuelta niet de kracht had om te volgen op de momenten dat de koers zwaar was.

"Mentaal kijk ik nog steeds uit naar de laatste wedstrijden later dit jaar. Ik heb in Spanje mijn best gedaan om er het beste van te maken, maar fysiek zat ik helemaal niet op mijn normale niveau", vertelt ze. "Met mijn huidige niveau heb ik niets te zoeken op het EK."

En dus meldde ze zich af bij bondscoach Loes Gunnewijk. "Een andere Nederlandse renster is dan op het EK van grotere waarde dan ik. Ik heb geen idee waarom ik nu niet op mijn niveau ben. De komende dagen gaan we verschillende onderzoeken uitvoeren. Op basis daarvan ga ik mijn verdere programma bepalen."

Van der Breggen is tweevoudig Europees kampioene. Vorig jaar won ze de tijdrit en vijf jaar geleden won ze de continentale titel op de weg.

Nieuws
  • Cor Vos