Raar maar waar: Gino Mäder stuk armer na succesvolle Vuelta

Maar de jonge Zwitser zal zich toch een rijk mens voelen na deze mooie actie.

gino mäder
  • Gino Mäder Gino Mäder

De jonge Zwitser Gino Mäder was een van de revelaties van de afgelopen Vuelta. De 24-jarige renner van Bahrain Victorious die al etappes won in de Giro en de Ronde van Zwitserland liet in Spanje ook zien dat hij een goed klassement kan rijden: hij werd vijfde en veroverde de jongerentrui.

Dat gaat 'm gek genoeg geld kosten, maar toch zal hij ook daar weer best blij mee zijn. Mäder had namelijk aan het begin van de Vuelta getwitterd dat hij elke etappe een euro aan een goed doel op het gebied van duurzaamheid zou doneren voor iedere renner waar hij boven eindigde in de daguitslag.

Z'n volgers op Twitter mochten goede milieudoelen aandragen en het doel met de meeste likes zou een donatie van Mäder tegemoet kunnen zien. Dat werd gezien z'n goede Vuelta een behoorlijke donatie, want Justdiggit, een initiatief voor het vergroenen van Afrika om daarmee de planeet 'af te laten koelen', kan een gift tegemoet zien van 4529 euro - Mäder deed er nog 10 euro per renner die hij voorbleef in het algemeen klassement bij.

En nog meer goed nieuws voor Jusdiggit, want een gokker die aardig wat geld verdiende door op Mäder in te zetten als winnaar van het wit en een top 10-plek in het algemeen klassement. Hij maakte 1000 euro over.