Schelling over missen WK-selectie: 'De vorm is er gewoon niet'

Ide Schelling heeft er tot dusver een sterk seizoen op zitten, maar de jongeling van BORA-hansgrohe ziet dat niet bekroond met een WK-selectie. Voor hemzelf geen verrassing, vertelt hij.

Schelling over missen WK-selectie: 'De vorm is er gewoon niet'
  • Ide Schelling Ide Schelling

De 23-jarige Schelling rijdt al het hele seizoen goede uitslagen. Vierde in de Brabantse Pijl, winst in de GP des Kantons Aargau (voor Rui Costa en Esteban Chaves), vijfde in de Ronde van België en natuurlijk die schitterende eerste Tourweek, waar hij continu in de aanval was en enkele dagen de bollentrui mocht dragen.

Na de Tour ging hij verder op dat Elan, met onder meer een tweede plaats in de Tour of Norway. Vanaf dat moment raakte de klad er een beetje in, vertelt hij op Instagram. "Geen WK voor mij en kijkend naar mijn seizoen kan dat als een verrassing komen voor sommigen", schrijft hij.

"De vorm is er gewoon niet. Twee weken zwak en ziek voelen na de Tour of Norway heeft behoorlijk wat schade aangericht", vervolgt hij. "Ik voel me nu weer beter en probeer weer in vorm te komen voor de laatste paar wedstrijden in Italië."

Nieuws
  • Cor Vos