🎥 Heerlijke beelden van Ide Schelling die op een bierfiets de Cauberg beklimt

Nu rijdt hij de Amstel Gold Race als profrenner, maar nog niet zo lang geleden reed Ide Schelling de Cauberg op met een bierfiets.

Schelling
  • Afbeelding van Ide Schelling Ide Schelling

De renner van BORA-hansgrohe beklom de Cauberg op een bierfiets voor het tv-programma Proefkonijnen met presentatoren Jan Versteegh en Geraldine Kemper. Naast Schelling zijn onder anderen Gert Jakobs, Kenny van Hummel en Bart Voskamp op de bierfiets te zien.

Voorafgaand vertelt de Hagenees dat ze de Cauberg niet moeten onderschatten. "Ik heb hem al twee keer gereden en weet dus dat de Cauberg heel pittig is." Makkelijk is het niet, maar het BNN-team weet uiteindelijk boven te komen met de bierfiets.

Dat deed Schelling in 2016 en vijf jaar later reed hij de Nederlandse koers als profrenner. In zijn eerste editie van de Amstel Gold Race liet hij zich direct zien door van vroeg aan te vallen. Uiteindelijk kwam hij als de 56ste over de streep.

Vorig jaar kende hij een pechjaar en stond er een DNF achter zijn naam in de enige Nederlandse klassieker, maar dit jaar staat Schelling er weer! Hij won al een etappe in de Ronde van Baskenland en heeft van de Amstel echt een doel gemaakt. We gaan hem dus ongetwijfeld zien morgen, maar dan op een racefiets in plaats van een bierfiets.

Beeld: Cor Vos