Geen Mathieu van der Poel in Brabantse Pijl, deze renners moeten voor Nederlands succes zorgen

Drie keer won een Nederlander deze eeuw de Brabantse Pijl: twee keer Michael Boogerd en eenmaal Mathieu van der Poel. De kans dat dit jaar een Nederlander wint vanmiddag is uiterst klein.

Schelling
  • Ide Schelling Ide Schelling
  • Antwan Tolhoek Antwan Tolhoek

Ide Schelling

De renner met de meeste kans om een finale te rijden. Vorig jaar eindigde Ide Schelling vierde in de Brabantse Pijl, maar de Hagenees beleeft nog niet zijn beste jaar. Zat in de Amstel Gold Race in de kopgroep, maar moest daar als een van de eerste renners lossen.

Mathijs Paasschens

Over kopgroepen gesproken: Mathijs Paasschens van Bingoal Pauwels-Sauzen kun je haast weer in de vlucht van de dag verwachten. Paasschens zit er vrijwel altijd bij en heeft van in de vroege vlucht raken zijn specialiteit gemaakt.

Jan Maas

Een nog vrij onbekende naam, maar doordat Ide Schelling niet in zijn beste doen lijkt, is Jan Maas misschien wel de grooste Nederlandse kanshebber op een mooie ereplaats vanmiddag. De klimmer rijdt zijn eerste seizoen in dienst van Team BikeExchange-Jayco en zal moeten werken voor Michael Matthews, maar afgelopen zondag werd hij knap veertigste in de Amstel Gold Race.

Antwan Tolhoek

In 2017 reed Antwan Tolhoek voor de laatste keer de Brabantse Pijl, maar voor de Zeeuw lijkt de finale van de semi-klassieker te explosief. Bij Trek-Segafredo begon Tolhoek goed aan het seizoen, maar de laatste weken lijkt hij dat beetje extra te missen.

Jetse Bol & Alex Molenaar

En tot slot is daar het Burgos-BH-duo Jetse Bol en Alex Molenaar. Voor beiden een unieke kans om op Vlaamse wegen te rijden, want Burgos-BH krijgt niet vaak een wildcard voor een semi-klassieker in het voorjaar. Zeker de explosievere Molenaar zou het parkoers van de Brabantse Pijl moeten liggen.