Patrick Lefevere wijt opvallend optreden in Vive le Vélo aan hypo

Het optreden van Patrick Lefevere in Vive le Vélo gisteren riep, vooral op Twitter, de nodige vragen op. Het leek erop dat de ploegbaas van Deceuninck-Quick Step te diep in het glaasje gekeken had. Vandaag vertelde hij dat dat absoluut niet het geval was.

Patrick Lefevere wijt opvallend optreden in Vive le Vélo aan hypo
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Lefevere kwam gisteravond soms moeilijk uit z'n woorden en kwam enigszins aangeschoten over. Tijdens en na de uitzending leverde dat de nodige vrolijkheid op, op onder meer Twitter. Volgens Lefevere zelf was er iets anders aan de hand. "Het is jammer dat zoiets wereldnieuws is", zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

De hashtag #ViveleVelo werd al gauw trending op Twitter en de grappen waren niet van de lucht tijdens de uitzending. Lefevere was samen met Tom Dumoulin en voormalig atlete Élodie Ouédraogo aangeschoven bij Karl Vannieuwkerke om de WK tijdrit na te beschouwen. Op Twitter werd geopperd dat de 66-jarige Lefevere een wijntje teveel ophad, ook omdat zijn glas gedurende de uitzending nog eens werd bijgevuld. Volgens Lefevere had het echter niets te maken met een wijntje teveel. Hij lijdt aan diabetes en had een hypo, een plotselinge daling van de glucosespiegel in het bloed. "Tijdens de aflevering had ik een hypo maar dat kon ik niet zomaar eventjes gaan meten tijdens de uitzending", vertelt hij. "Als je zo iets voorhebt, dan kom je wel eens moeilijk uit je woorden."