José De Cauwer over Lombardije: 'Roglic drie sterren en Deceuninck-Quick Step drie sterren'

De Ronde van Lombardije kan weleens uitdraaien op een potje armpje drukken tussen Deceuninck-Quick Step en Team Jumbo-Visma. José De Cauwer geeft Primoz Roglic drie sterren en ook Deceuninck-Quick Step als geheel krijgt drie sterren.

Roglic

Volgens de wielercommentator steekt Roglic boven de rest uit, maar hij denkt dat de concurrentie zijn koers gaat afstemmen op de Sloveen. "Ik zou Roglic drie sterren geven en Deceuninck-Quick Step drie sterren", zegt hij bij Sporza. "Als ploeg dan met Joao Almeida, Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel. Zij zullen het met zijn drieën moeten doen tegen Roglic. De twee sterren gaan naar Tadej Pogacar en Adam Yates en daarna krijg je een hele tros renners. Het zal eigenlijk een beetje met z'n allen tegen Roglic zijn. Want als je met hem de finale ingaat, dan raak je er nog heel moeilijk vanaf."

Het profiel

Roglic moet hopen dat Team Jumbo-Visma met onder anderen Steven Kruijswijk, Jonas Vingegaard, Sam Oomen en Jonas Vingegaard is opgewassen tegen het blok van Deceuninck-Quick Step, dat naast de genoemde drie ook nog kan beschikken over een in topvorm stekende Fausto Masnada. "Ze hebben een ploeg om iets te doen. En dat zal ook moeten. Roglic heeft op papier ook een sterke ploeg, maar van Vingegaard en Kruijswijk is het toch moeilijk in te schatten wat ze effectief waard zijn op dit moment."

Evenepoel is een van de topfavorieten

Doordat het parkoers is hertekend, verwacht De Cauwer wederom een koers waar van vroeg wordt aangevallen. "De koers zal voor sommigen al moeten gereden zijn op dertig kilometer van het einde. Het zou dus best een mooie koers kunnen worden waarin ze opnieuw vroeg openen. De finale is met het nieuwe parkoers minder explosief. Er zijn meer beklimmingen en ze gaan hoger, maar ze zijn minder steil. De vorige finale had nog tot 15 kilometer van het einde stevige klimmen, nu is het eerder vlak."