HomeCyclocrossMarianne Vos na crossdemonstratie in Iowa: 'Nu er even tussenuit, maar kom...

Marianne Vos na crossdemonstratie in Iowa: ‘Nu er even tussenuit, maar kom snel weer terug!’

Wat reed ze sterk in de derde wereldbekercross op Amerikaanse grond in een week!

Marianne Vos trok meteen na haar tweede plekken op het WK en in Parijs-Roubaix naar Amerika om daar nog even drie wereldbekercrossen mee te pakken. Alsof dat nog niet genoeg zegt over de dadendrang van Vos verscheen ze er op en top gemotiveerd aan de start.

Vorige week zondag leverde ze in Waterloo een prachtige strijd met Lucinda Brand – die ze won. Gisteravond Nederlandse tijd was Brand door een verkoudheid en een parkoers dat haar minder lag niet in staat Vos tegenstand te bieden. Maar dat lag vooral ook aan de kracht van Vos. Wat reed ze sterk in Iowa!

Het parkoers van de derde wereldbekercross in een week werd gekenmerkt door een ontzettend steil klimmetje, waar ook nog eens balkjes en boomstronken in lagen: Mount Krumpit. Het was een lust voor het oog Vos daar ieder rondje weer omhoog te zien rijden. Vos soleerde vanaf het begin, maar zag na twee rondes Denise Betsema en de hongaarse Kata Blanka Vas terugkomen. Maar op de helling was ze de hele koers oppermachtig.

Ze maakte daar in de laatste ronde ook uiteindelijk het verschil met Denise Betsema in wat sowieso een vinnige slotronde van Vos die nog eens liet zien de koningin van de intervallen te zijn. Na afloop gaf ze dan ook aan dat het zwaar was en het nu tijd was voor een korte break.

“Het was zo'n snel rondje met die korte klimmetjes erin. Echt de hele tijd intervallen. Dat Betsema en Vas terugkwamen was niet om de spanning er weer in te brengen, haha. Het was gewoon heel zwaar en nog zo ver toen. Echt de hele tijd intervallen. Nu is het even tijd voor een korte vakantie na de mooie ervaring hier in Amerika. Drie toffe races! Ik ben snel weer terug in het veld. Even rusten en weer opbouwen.”

In Iowa stond Vos met Denise Betsema (tweede) en Kata Blanka Vas op het podium. Lucinda Brand werd vierde, voor Puck Pieterse die Annemarie Worst in een ultiem sprintje net te snel af was.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Andrei Tchmil over Van Aert: ‘Volgens mij moet hij naar Lefevere toe, die kan hem grote koersen laten winnen’

In gesprek met Bahamontes gaat Tchmil, die tegenwoordig een wielerfabriek heeft in Moldavië, in...

Danny van Poppel maakt grote indruk als lead-out Jakobsen: ‘Ik dacht even: waar blijft hij, maar hij kwam daarna zo hard!’

Even leek Jakobsen in de slotfase iets te ver te zitten na een versnelling...

Jakobsen kroont zich tot nieuwe Europees kampioen: ‘Iedereen van de ploeg deed een perfecte beurt’

Dat het EK in München voor de sprinters zou zijn was duidelijk te zien...

Mathieu van der Poel en de weg naar topvorm op het WK in Australië

Met de stille trom vertrok Mathieu van der Poel uit de voor hem teleurstellend...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.