doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Clara Honsinger ongenaakbaar in de Koppenbergcross

Het zal niet vaak voorkomen, maar twee crossen op rij is er geen Nederlandse winnares te noteren. In de Koppenbergcross was de Amerikaanse Clara Honsinger ongenaakbaar.
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61adecfdeeabd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61adecfdeeabd img{#fig-61adecfdeeabd img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61adecfdeeabd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61adecfdeeabd img{#fig-61adecfdeeabd img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61adecfdeeabd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61adecfdeeabd img{#fig-61adecfdeeabd img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61adecfdeeabd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61adecfdeeabd img{#fig-61adecfdeeabd img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Honsinger
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Het beloofde lood- en loodzwaar te worden op de Koppenberg. Dat bleek direct bij de start, want meerdere vrouwen moesten voet aan de grond zetten op de helling die we uit de Ronde van Vlaanderen kennen. Door het loodzware parkoers dreven de sterkste rensters al in de eerste ronde boven. Die sterkste rensters waren Honsinger en Betsema, terwijl ook Blanka Vas niet ver achter bleef.

Keer op keer bleek Honsinger de beste op de Koppenberg, maar de Amerikaanse zag Betsema ook keer op keer op het technische gedeelte van het parkoers terugkeren. Betsema kon Honsinger echter nooit aanvallen, bleef constant op een gaatje hangen en op de laatste keer Koppenberg reed Honsinger dan ook definitief weg.

Betsema kwam uiteindelijk als tweede over de meet, terwijl Blanka Vas het podium completeerde. Yara Kastelijn, Lucinda Brand en Ceylin Carmen del Alvarado werden respectievelijk vierde, vijfde en zesde, maar dat was wel op verre afstand van de ongenaakbare Honsinger. De wereldkampioene Brand gaf liefst twee minuten toe. De X20 Badkamer Trofee is een klassement dat op tijd gaat.

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws