Egan Bernal heeft nog steeds rugproblemen: 'Proberen vol gas te gaan, met wat pijn' 

En hij is er ook duidelijk over in welke grote ronde hij dat gaat doen...

egan bernal
  • Egan Bernal Egan Bernal

Egan Bernal won afgelopen seizoen de Giro, maar de rugproblemen waarmee hij het jaar daarvoor de Tour de France moest verlaten zijn nog geen verleden tijd. Dat liet de 24-jarige Colombiaan aan cyclingnews.com weten in Dubai, waar hij het Giro d'Italia Criterium reed (hij werd tweede achter Peter Sagan).

"Om eerlijk te zijn had ik er dit jaar nog altijd wat last van, maar ik voel ik me nu wel beter. We kennen de blessure die ik heb en het kost tijd om helemaal te herstellen. Maar we willen proberen vol gas te gaan, met wat pijn. Meer pijn in de benen dan in de rug, dat wordt ons grote doel dit jaar. Ik heb nu al een betere conditie dan vorig jaar rond deze tijd."

Het is ook al duidelijk in welke grote ronde Bernal vol gas probeert te gaan. Hoewel hij dus aanwezig was in het Giro d'Italia Criterium in Dubai kiest de INEOS-renner in 2022 voor de Tour de France en zal hij de strijd aangaan met Tadej Pogacar en Primoz Roglic.

"Afgelopen seizoen heb ik de Giro gereden, dus het is tijd om weer de Tour te rijden. Volgend jaar keer ik graag terug naar Frankrijk. Ik heb het parkoers nog niet goed bestudeerd, hopelijk ligt het me. Ik zal de Giro zeker nog eens rijden, want het is een van mijn favoriete wedstrijden aangezien ik vroeger in Italië heb gewoond en ik daar veel vrienden heb."