Dauphiné-verrassing Mark Padun vertrekt bij Bahrain-Victorious

De verrassing van de Dauphiné, Mark Padun, vertrekt bij Bahrain-Victorious.

Padun
  • Mark Padun Mark Padun

In de jeugdrangen behoorde Mark Padun tot de grotere talenten, maar de Oekraïner kon het stempel van toekomstig-topper in zijn eerste drie seizoenen bij het huidige Bahrain-Victorious niet waarmaken. Tot de Dauphiné van dit jaar, waar Padun vanuit het niets twee zware bergetappes wist te winnen. Dat deed de klimmer op indrukwekkende wijze, want Padun trapte die twee etappes waardes weg waarmee je ver komt in de Tour de France.

Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat hij geselecteerd zou worden voor de drie weken door Frankrijk, maar Bahrain-Victorious koos ervoor hem niet op te nemen in de selectie. Na die opmerkelijke prestatie in de Dauphiné werd Padun nog derde in de Ronde van Burgos. In de Vuelta a España, waar hij niet als kopman van start ging, eindigde hij 59ste.

"Ik wil Bahrain-Victorious bedanken voor de voorbije vier jaar", vertelt Padun op Instagram. "Ik heb veel successen gekend en onvergetelijke momenten beleefd met de renners en stafleden. Nu begint voor mij een nieuwe hoofdstuk in mijn loopbaan, bij een andere ploeg die later bekendgemaakt zal worden."

Astana Qazaqstan wordt genoemd als nieuwe werkgever, terwijl ook INEOS Grenadiers volgens WielerFlits interesse in hem heeft. Hoe dan ook: ploegen hebben in de Dauphiné gezien dat er meer uit Padun valt te halen dan er de afgelopen seizoenen is uitgekomen.

Nieuws
  • Cor Vos