Deignan: 'Jullie kunnen ophouden met vragen wanneer ik stop'

Lizzie Deignan is niet van plan om haar fiets snel in de wilgen te hangen.

Deignan

Eind 2020 twijfelde Lizzie Deignan of ze haar carriere zou voortzetten, maar dik een jaar later denkt de Britse er heel anders over. De 33-jarige winnares van Parijs-Roubaix realiseert zich nu dat ze ontzettend dankbaar mag zijn voor de job die ze uitoefent en aan stoppen denkt ze helemaal niet meer.

"Ik ben volwassener geworden", zegt ze tegen Cyclingnews. "Dat helpt je dankbaar te zijn met datgene dat je hebt, iets dat ik vroeger minder had. Jullie mogen dus ophouden om te vragen wanneer ik stop als wielrenster. Als het zo ver is, laat ik het jullie weten."

"Natuurlijk zijn er zware momenten als wielrenster, maar in deze pandemie zie ik zoveel mensen om me heen die een moeilijke tijd beleven. Dan realiseer ik me dat ik nog steeds veel mag reizen en dat ik betaald krijg om te fietsen. Dat besef ik me maar al te goed."

Deignan heeft uiteraard nog persoonlijke ambities maar wil vooral graag dat haar team Trek-Segafredo het goed doet. "Het zou heel gaaf zijn om 2022 wederom af te sluiten met de eerste plek in het ploegenklassement. Dan hebben we een goed seizoen gehad."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Vrouwen
  • cor vos