HomeVrouwenDeignan: 'Jullie kunnen ophouden met vragen wanneer ik stop'

Deignan: ‘Jullie kunnen ophouden met vragen wanneer ik stop’

Lizzie Deignan is niet van plan om haar fiets snel in de wilgen te hangen.

Eind 2020 twijfelde Lizzie Deignan of ze haar carriere zou voortzetten, maar dik een jaar later denkt de Britse er heel anders over. De 33-jarige winnares van Parijs-Roubaix realiseert zich nu dat ze ontzettend dankbaar mag zijn voor de job die ze uitoefent en aan stoppen denkt ze helemaal niet meer.

“Ik ben volwassener geworden”, zegt ze tegen Cyclingnews. “Dat helpt je dankbaar te zijn met datgene dat je hebt, iets dat ik vroeger minder had. Jullie mogen dus ophouden om te vragen wanneer ik stop als wielrenster. Als het zo ver is, laat ik het jullie weten.”

“Natuurlijk zijn er zware momenten als wielrenster, maar in deze pandemie zie ik zoveel mensen om me heen die een moeilijke tijd beleven. Dan realiseer ik me dat ik nog steeds veel mag reizen en dat ik betaald krijg om te fietsen. Dat besef ik me maar al te goed.”

Deignan heeft uiteraard nog persoonlijke ambities maar wil vooral graag dat haar team Trek-Segafredo het goed doet. “Het zou heel gaaf zijn om 2022 wederom af te sluiten met de eerste plek in het ploegenklassement. Dan hebben we een goed seizoen gehad.”

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: cor vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van Aert en media-aandacht: ‘Hij gaat er op een manier mee om waardoor het voor mij weinig energie kost’

In de podcast De Koers is van Ons van Het Nieuwsblad is Ard Bierens...

Tour des belges: 18 Belgen smijten zich voor koers en vaderland

Jumbo-Visma Aan Wout van Aert kan je een heel artikel ophangen. Hij is daar met...

Specialized komt met drie nieuwe helmen: Evade 3, Prevail 3 en TT5

De Evade en Prevail zijn niet alleen onder beroepsrenners populair, ook in het amateurpeloton...

Video | Niet over het hoofd te zien: EF Education-zuurstokken op zuurstoktijdritfietsen

Bij EF Education-EasyPost mogen ze graag een beetje shockeren. De 'hipsterploeg' deed dat in...

Meer zoals dit

Ellen van Dijk kleineert concurrentie op NK tijdrijden

Ellen van Dijk heeft zoals verwacht met overmacht het NK tijdrijden gewonnen. In Emmen was ze maar liefst een minuut sneller dan ploeggenote Shirin van Anrooij. Riejanne Markus wist Anouska Koster nipt van het brons af te houden.

Kristen Faulkner gaf topbaan op Wall Street op om profrenster te worden: ‘Ze is begonnen fietsen, omdat ze niet kon roeien in New York’

De Amerikaanse Kristen Faulkner staat aan de leiding in de Ronde van Zwitserland voor vrouwen. En haar verhaal is op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen.

Interview | Marion Rousse: ‘Met of zonder Julian, we krijgen een mooie eerste week met meer dan genoeg kansen voor een Nederlander met Frans...

Marion Rousse is koersdirectrice van de Tour de France voor vrouwen en daarnaast bekend als de vriendin van Julian Alaphilippe. In gesprek met Wieler Revue vertelde ze over de blessure van de wereldkampioen en haar grote favoriet voor de Tour de France voor vrouwen.