doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Amy Pieters langer in coma gehouden, veel tranen en steunbeteugingen op NK baanwielrennen (en ook van wegrenners)

Helaas nog geen goed nieuws over de toestand van Amy Pieters, terwijl haar collega's de in Spanje gevallen renster steunen.
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61ec4fecc46cc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ec4fecc46cc img{#fig-61ec4fecc46cc img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61ec4fecc46cc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ec4fecc46cc img{#fig-61ec4fecc46cc img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61ec4fecc46cc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ec4fecc46cc img{#fig-61ec4fecc46cc img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61ec4fecc46cc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ec4fecc46cc img{#fig-61ec4fecc46cc img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}amy pieters
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Amy Pieters kwam 23 december zwaar ten val tijdens een trainingskamp in Calpe. Ze werd met een traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis en direct geopereerd aan haar hoofd om de druk daar weg te nemen.

Die operatie slaagde, maar de Noord-Hollandse werd daarna wel in een kunstmatig coma gehouden om de kansen op herstel te vergroten.

De Spaanse artsen hebben in samenspraak met Nederlandse artsen nu besloten om dat kunstmatige coma nog eens met drie dagen te verlengen. Dat is niet per se slecht nieuws. De doktoren benadrukken dat extra rust de kansen op herstel alleen maar laat toenemen.

Over de schade die bij Pieters is ontstaan kan op dit moment nog niks gezegd worden. Pas als de medici de drievoudig wereldkampioene op de baan en oud-Europees kampioene op de weg laten ontwaken wordt daar meer duidelijk over.

Ondertussen leeft de wielerwereld mee met Amy Pieters. Haar naam - waarin de m vervormd is tot een hartje - wordt veelvuldig gedeeld op social media. Onder meer Fabio Jakobsen liet op die manier in zijn stories weten dat hij met z'n gedachten bij haar is. Jakobsen werd in Polen zelf ook enkele dagen in kunstmatige coma gehouden.

Op het NK baanwielrennen dat momenteel gaande is in Apeldoorn liepen de emoties op de baan hoog op. Yoeri Havik, een leeftijdgenoot uit dezelfde streek als Pieters, kwam in tranen als Nederlands kampioen over de streep na de scratch. Hij en de nummers 2 en 3 Vincent Hoppezak en Philip Heijnen hadden ook het Amy-logo achterop hun broek staan.

Havik en de anderen waren in Calpe op hetzelfde trainingskamp waar Pieters ten val kwam.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws