Israel Start-Up Nation verandert van naam én tenue krijgt facelift

Froome en co rijden in 2022 onder een andere naam en daarbij hoort natuurlijk ook een aanpassing van het tenue!

chris froome
  • Israel - Premier Tech Israel - Premier Tech

Een nieuwe trend in wielerland: sponsoren de overstappen van de ene naar de andere ploeg. Mathieu van der Poel en z'n ploeggenoten kondigden recent in een hilarisch filmpje al de transfer van Deceuninck van de ploeg van Lefevere naar die van de gebroeders Roodhooft aan en nu is er ook zoiets aan de hand bij Astana en Israel Start-Up Nation.

De ploeg zal namelijk komend seizoen niet meer onder die naam koersen, maar in de World Tour onder de naam Israel-Premier Tech uitkomen.

Het was al langer bekend dat het Canadese bedrijf (uit onvrede over het beleid) zou stoppen als co-sponsor bij Astana, maar wél actief wilde blijven in de wielersport. Het bedrijf in verpakkingstechnologie werd al eerder gelinkt aan de Israëlische ploeg, maar nu is het dan ook daadwerkelijk tot een akkoord gekomen.

Als klap op de vuurpijl presenteerde Israel-Premier Tech ook een nieuwe outfit voor komend seizoen. De kleuren blijven blauwwit, maar het ondergaat toch enigszins een facelift - een geslaagde wat ons betreft. Naast de naam van medetitelsponsor Premier Tech zie je ook het Italiaanse wijnbedrijf Fantini op het truitje staan.

Israel-Premier Tech versterkte zich voor komend seizoen onder andere met Jakob Fuglsang - voor wie Premier Tech een oude bekende is vanwege z'n tijd bij Astana - en Giacomo Nizzolo. André Greipel en Dan Martin hingen hun fiets aan de haak.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Twitter Israel-Premier Tech