HomePelotonpraatWat is de meest onderschatte eendagswedstrijd op de kalender? Mensen reageerden massaal...

Wat is de meest onderschatte eendagswedstrijd op de kalender? Mensen reageerden massaal op deze vraag

En nu is het onze vraag: ben jij het eens met de antwoorden?

Terwijl het WK veldrijden nog verreden moet worden, zijn we stiekem ook alweer een beetje in de ban van de weg, met de voorjaarsklassiekers als eerste ijkpunt op de kalender.

In April kijken we natuurlijk allemaal uit naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar er zijn nog zoveel meer mooie eendagswedstrijden. Dat vindt het Twitteraccount CafeRoubaix ook en daarom vroegen zij zich af wat volgens hun volgers nou de meest ondergewaardeerde eendagskoers is.

Daarop kregen ze enorm veel reacties. De teller staat op moment van schrijven op 205. Wij lichtten er een aantal vanuit waarvan ook wij denken: inderdaad, dat is een koers die wel wat meer in de schijnwerpers mag staan.

Uiteraard wordt de Strade Bianche veel genoemd. Nu is de Italiaanse koers in maart over de onverharde wegen in Toscane best wel gewaardeerd door de wielerwereld, maar dat hij al de status heeft van De Ronde en Roubaix? Nee. (Zo laat Wout van Aert 'm dit jaar schieten). Wat ons betreft verdient hij die status wel.

Hierboven zag je al dat het onverharde neefje van de Strade in Bretagne ook wordt genoemd: de Tro Bro Leon. Een koers die een veel lagere UCI-status heeft dan de Strade (1.Pro), maar ook een episch gevecht is – en bovendien is er een varkentje te winnen! Maar met Christophe Laporte als grootste naam op de erelijst van de afgelopen jaren valt er nog wel wat aan prestige te winnen.

De Italiaanse najaarskoersen worden ook veel genoemd. Terecht wat ons betreft, want dat zijn schitterende koers die vaak een beetje onderbelicht zijn. Zo is er het oudje Milaan-Turijn.

Maar de Giro dell'Emilia verdient het als het aan ons ligt nog net wat meer om de schijnwerpers meer op zich gericht te krijgen. De koers in het prachtige Bologna met de steile klim naar de basiliek van San Luca in de stad is om de vingers bij af te likken!

En dat krijgt een aanbeveling uit enigszins onverwachte hoek, want de CEO van Flanders Classics, de organisatie achter de Ronde van Vlaanderen en vele andere koersen, noemt niet een koers van hemzelf, maar heeft ook hartjesogen over voor de Italiaanse najaarskoers..

Zelf willen we nog de E3 Prijs nomineren. Niet uit de stal van Tomas Van Den Spiegel, maar wel een heerlijke Vlaamse voorjaarskoers die in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Tro Bro Leon wél een erelijst heeft om de vingers bij af te likken (Boonen 4x, Cancellara 3x). Maar toch zullen renners zelden zeg dat hun seizoen geslaagd is omdat ze de E3 Prijs hebben gewonnen.

Nu is dat misschien ook weer wat overdreven, maar een spectaculaire wedstrijd waarin nooit wordt afgewacht, is de E3 wel. Enfin, we schreven er al eens een heel artikel over… Een koers die naar een snelweg is vernoemd, dat is toch prachtig!

Welke koers hoort wat jou betreft nog meer in de rijtje thuis? Laat het ons weten, bijvoorbeeld door het te posten in de Facebook-comments!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Dylan van Baarle: ‘Ik ben totaal niet bezig met de kasseienrit, want ik ben hier om te helpen’

Heb je nog in de stress gezeten of je de Tourselectie wel zou halen? “Nee,...

Mathieu van der Poel blikt vooruit: ‘Ik zit liever in een ontsnapping dan in een peloton’

De Tour de France begint morgen met een tijdrit door Kopenhagen. Van der Poel...

De koffer van Martijn Tusveld: ‘Ik heb mijn studieboek psychologie meegenomen’

Nee, Martijn Tusveld is niet iemand die zich een week voor vertrek al druk...

Video | Groenewegen: ‘Ik ben in mijn beste vorm ooit’

Hij heeft dit jaar al een paar keer gewonnen, maar een zege in de...

Meer zoals dit

Foutje, bedankt! Officiële Deense Tourmagazine drukt verkeerde Van der Poel af

Wie zonder zonde is werpe de eerste steen, en we zijn zelf heus ook...

De Speld hertekent touretappe met t-shirt: La Schans des Belles Filles

In samenwerking met het Nederlandse wielerkledingmerk La Machine presenteren ze namelijk een speciaal t-shirt...