Jonathan Vaughters: 'Roglic is de Rominger van zijn tijd: hij kan alles winnen behalve de Tour'

Volgens de Amerikaans ploegmanager kan de kopman van Jumbo-Visma Pogacar niet bedreigen. Dat kan alleen iemand anders; de rest is 'rabarber'...

primoz roglic

Jonathan Vaughters, de ploegmanager van EF Education-EasyPost, is een man die altijd een mening klaar heeft en die ook net onder stoelen of banken steekt - je zou hem een jongere Patrick Lefevere kunnen noemen, al zoekt Vaughters misschien iets minder het conflict op.

Waar Lefevere niet meer actief is op Twitter, daar is Vaughters dat wel. Hij ging gisteren zelfs in op een tweet van La Flamme Rouge waarin ze zich afvragen wie Tadej Pogacar van een derde Tourzege kan afhouden.

Vaughters gaat daarop in en noemt de namen van Jumbo-Visma-Deen Jonas Vingegaard en Egan Bernal (al zal dat sinds gisteren een lastig verhaal worden, zie boven). De rest is volgens de Amerikaan volgens een Engels gezegde 'rabarber'.

Hij noemt dus nadrukkelijk wel een renner van Jumbo-Visma, maar niet de naam van de man die in de Tour toch de beoogde kopman is van de Nederlandse ploeg: Primoz Roglic. Dat viel Dieter Loos ook op en daarom gooide hij die naam er maar eens in bij Vaughters.

Die reageert erop door te zeggen dat Roglic alles lijkt te kunnen winnen, behalve de Tour de France. Hij vergelijkt hem met de Ierse renner Sean Kelly, maar vindt even later nog een vergelijking die hij beter op z'n plaats vindt: Tony Rominger.

Waarschijnlijk komt Vaughters tot die slotsom omdat Rominger net als Roglic ook drie keer achter elkaar de Vuelta won (van 1992 tot en met 1994), maar in de Tour de France zijn meerdere moest erkennen in Miguel Indurain.

Rominger won in de Tour van 1993 overigens wel drie etappes en het bergklassement. Hij werd tweede in de eindrangschikking op 4 minuten en 59 seconden van Indurain. In andere Tour de Frances kreeg Rominger vaak te kampen met valpartijen.

Tekstje: Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.