Traditioneel als laatste gepresenteerd, maar hij knalt er weer uit: het nieuwe tenue van EF Education-EasyPost

Je moet er even op wachten, maar dan heb je ook wat! Toch? Of vind jij het lelijk?

michael valgren ef education

De hipsterdudes van de ploeg van opperhipster Jonathan Vaughters en kledingsponsor Rapha maken er elk jaar de gewoonte van het tenue voor het komende seizoen zo laat mogelijk te presenteren. Dat was dit jaar niet anders en gezien EF één van de ploegen was die een nieuwe subsponsor kreeg (EasyPost in plaats van Nippo), was de verwachting dat er best eens wat kon veranderen aan het tenue.

Dat is, zij het ten dele, ook wel gebeurd. De hoofdkleur blijft roze. Maar de blauwe tinten maken plaats voor zwarte tinten en het strakke ontwerp maakt plaats voor een wat meer chaotischer ontwerp.

Al met al is het in ieder geval weer een ontwerp waar over na is gedacht en dat ongetwijfeld weer veel liefhebbers, maar ook veel haters zal hebben. Wij* behoren tot het kamp der liefhebbers. Is-ie ook mooier dan het vorige tenue? Dat moeten we nog even laten bezinken. Oordeel hieronder zelf (klik op foto voor groter).

*Ik schrijf hier wij, maar eigenlijk heb ik m'n collega's niet om hun mening gevraagd; zou zomaar kunnen dat zij het verschrikkelijk vinden...

En houd de site in de gaten, want later vandaag komt er ook een artikel online waarin we alle shirtjes uit de World Tour ranken en cijfers geven. Vorig jaar was EF Education-Easypost de winnaar.

Zoals hierboven wel een beetje duidelijk wordt, zullen ze niet in de onderste regionen eindigen, maar gaan ze er weer met de zeer prestigieuze titel 'Wieler Revue Tenue van het Jaar' vandoor!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Pelotonpraat
  • EF Education-Easypost