Video | Colombiaanse tv laat bewakingsbeelden zien van crash Egan Bernal

Het is (gelukkig) niet heel duidelijk te zien, maar je krijgt een indruk van wat er is gebeurd.

egan bernal
  • Egan Bernal Egan Bernal

Inmiddels gaat het weer wat beter met Egan Bernal; de Colombiaan mocht de IC verlaten en er doken al foto's van hem op waarop hij staand poseerde met het personeel in het ziekenhuis. De ernst van het ongeval was niet direct duidelijk, maar n het ziekenhuis bleek Bernal naast allerlei andere breuken vooral ernstig rugletsel te hebben.

Er zijn nu ook beelden opgedoken van de crash met de stilstaande bus die die de ernst van het ongeval enigszins duidelijk maken. De Colombiaanse tv-zender RCN spoorde beelden van een bewakingscamera op.

Daar zie je - niet heel duidelijk, gelukkig maar - inderdaad een wielrenner op volle snelheid tegen een stilstaand object oprijden. Hieronder zie je de beelden.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos