Interview | Revelatie Tobias Halland Johannessen: 'Ik wil net als jongens als Van der Poel, Pogacar en Alaphilippe zijn'

Tobias Halland Johannessen rijdt nog niet lang op de weg, maar de Noor die vorig jaar de Tour de l'Avenir won, heeft in de eerste weken van het seizoen indruk gemaakt met een ritzege in de Ster van Bessèges.

Johannessen

Tegenover Wieler Revue is Johannessen behoorlijk uitgesproken over zijn doelen voor 2022. "Ik weet niet of ik met de besten kan strijden, maar ik ga iedere race in met de gedachte te winnen. Zelfs een vlakke wedstrijd. Met de ploeg willen we niet enkel in beeld rijden. We vallen alleen aan als we denken dat we op die manier een grotere kans maken om te winnen."

"Ik vind het gaaf hoe er tegenwoordig wordt gekoerst door jongens als Pogačar, Van der Poel en Alaphilippe. Ze wachten niet af en rijden attractief. Ik wil net als zij zijn. Ik ben een agressieve renner en dat aanvallende past net zo goed bij de teamspirit van Uno-X. We willen koers maken en om de zege strijden. Ook in de grotere koersen. Ik ben ervan overtuigd dat 2022 voor de ploeg weer een stuk beter gaat zijn dan 2021."

Manager Uno-X Pro Cycling Team

Volgens Uno-X Pro Cycling-manager Jens Haugland heeft Johannessen unieke kwaliteiten die absolute wereldtoppers kenmerken. "Tobias heeft die kick die wereldtoppers kenmerkt, die versnelling op het einde. Dat is het unieke van klassementsrenners als Pogačar, Roglič en ook Vingegaard. Ze klimmen geweldig, maar hebben ook een sprintelement in zich. Tobias heeft hetzelfde."

"Daarbij heeft hij ook die typerende mentaliteit van een winnaar. We kennen zijn uitstekende wattagecijfers, maar tegelijkertijd blijven we voorzichtig met hem. Een race als Luik zou hem goed moeten liggen, maar de grote vraag is vooral hoe hij de afstand verteert."

Het gehele artikel vind je in ons eerstvolgende nummer. Manager Jens Haugland komt uitgebreid aan het woord over de opbouw van de ploeg, ex-prof Kurt-Asle Arvesen komt aan het woord en Tobias Halland Johannessen en Rasmus Tiller vertellen wat we kunnen verwacht van de Noorse ploeg, die wildcards ontvangen heeft voor onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik.

Magazine
  • Cor Vos