HomeAchtergrondInterview | Revelatie Tobias Halland Johannessen: 'Ik wil net als jongens als...

Interview | Revelatie Tobias Halland Johannessen: ‘Ik wil net als jongens als Van der Poel, Pogacar en Alaphilippe zijn’

Tobias Halland Johannessen rijdt nog niet lang op de weg, maar de Noor die vorig jaar de Tour de l'Avenir won, heeft in de eerste weken van het seizoen indruk gemaakt met een ritzege in de Ster van Bessèges.

Tegenover Wieler Revue is Johannessen behoorlijk uitgesproken over zijn doelen voor 2022. “Ik weet niet of ik met de besten kan strijden, maar ik ga iedere race in met de gedachte te winnen. Zelfs een vlakke wedstrijd. Met de ploeg willen we niet enkel in beeld rijden. We vallen alleen aan als we denken dat we op die manier een grotere kans maken om te winnen.”

“Ik vind het gaaf hoe er tegenwoordig wordt gekoerst door jongens als Pogačar, Van der Poel en Alaphilippe. Ze wachten niet af en rijden attractief. Ik wil net als zij zijn. Ik ben een agressieve renner en dat aanvallende past net zo goed bij de teamspirit van Uno-X. We willen koers maken en om de zege strijden. Ook in de grotere koersen. Ik ben ervan overtuigd dat 2022 voor de ploeg weer een stuk beter gaat zijn dan 2021.”

Manager Uno-X Pro Cycling Team

Volgens Uno-X Pro Cycling-manager Jens Haugland heeft Johannessen unieke kwaliteiten die absolute wereldtoppers kenmerken. “Tobias heeft die kick die wereldtoppers kenmerkt, die versnelling op het einde. Dat is het unieke van klassementsrenners als Pogačar, Roglič en ook Vingegaard. Ze klimmen geweldig, maar hebben ook een sprintelement in zich. Tobias heeft hetzelfde.”

“Daarbij heeft hij ook die typerende mentaliteit van een winnaar. We kennen zijn uitstekende wattagecijfers, maar tegelijkertijd blijven we voorzichtig met hem. Een race als Luik zou hem goed moeten liggen, maar de grote vraag is vooral hoe hij de afstand verteert.”

Het gehele artikel vind je in ons eerstvolgende nummer. Manager Jens Haugland komt uitgebreid aan het woord over de opbouw van de ploeg, ex-prof Kurt-Asle Arvesen komt aan het woord en Tobias Halland Johannessen en Rasmus Tiller vertellen wat we kunnen verwacht van de Noorse ploeg, die wildcards ontvangen heeft voor onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Column | De dag dat Leo van Vliet harder juichte dan Mathieu van der Poel zelf

Leo van Vliet kondigde aan dat hij vanaf 2026 niet langer als koersdirecteur van...

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Philipsen praat nog met deze drie teams: ‘Hij krijgt nog één week om te beslissen’

Jasper Philipsen is dit seizoen einde contract bij Alpecin-Deceuninck. Zijn contract bij de gebroeders...

Meer zoals dit

Taco van der Hoorn, een jaar zonder koers: ‘Het doet pijn, twijfel soms of het nog helemaal goedkomt’

Vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen lag-ie er opeens bij. Hij wilde uitwijken...

Oliver Naesen had jarenlang last van opmerkelijke allergie: ‘Vorig jaar 40 keer ziek geweest’

Oliver Naesen reed in 2023 een barslecht seizoen en degradeerde afgelopen winter van kopman...

Benoit Cosnefroy denkt Van der Poel te kunnen kloppen in Amstel: ‘Toen ik tweede werd, zat Mathieu toch ook in de kopgroep?’

Benoit Cosnefroy won gisteren na een spannende finale waarin Marijn van den Berg van...