Wout Poels pareert aanvallen en is de eindwinnaar van Ruta del Sol, Lennard Kämnna wint laatste rit

Gisteren de dagzege en vandaag ook weer ijzersterk in de slotrit. Hieronder lees je hoe het er op de laatste dag aan toeging.

wout poels
  • Wout Poels Wout Poels

Gisteren greep Wout Poels de macht in de Ruta del Sol met een fraaie etappezege. De Limburger versloeg in een sprint à deux de sterke Kazak Alexey Lutsenko en mocht ook de leiderstrui aantrekken.

Zijn voorsprong in het algemeen klassement was echter niet van dien aard dat hij op de slotdag al op zijn lauweren kon gaan rusten, zeker niet gezien de aankomst die er op het programma stond: een klim van zo'n zeven kilometer á 5,2 procent gemiddeld.

Voor die klim naar Chiclana de Segura werd aangevat stonden er ook al de nodige beklimmingen op stapel. Die zorgden ervoor dat het een strijd op twee fronten werd: een sterke groep met onder andere Lennard Kämna, Emannuel Buchmann, Lorenzo Fortunato (winnaar etappe Giro 2021), de jonge Magnus Sheffield (eerder deze ronde ritwinnaar) en de onttroonde klassementsleider Alessandro Covi. Van die mannen was Kämna de sterkste in de laatste kilometers; hij pakte de rit in een solo voor Fortunato en Covi.

Maar veel interessanter vanuit Nederlands perspectief was de strijd om de endzege. Poels verdedigde een voorsprong van tien seconden op Miguel Angel Lopez en ook sterke renners als Simon Yates, Carlos Rodriguez, Cristian Rodriguez, Ben O'Connor, Ivan Sosa en ploeggenoot Jack Haig stonden nog binnen schootsafstand (minder dan een halve minuut).

Poels beschikte over een sterke ploeg in de groep der favorieten en bovendien was de slotklim nu ook weer niet zo heel lastig. Miguel Angel Lopez, Yates en de twee Rodriguezzen probeerden het wel, maar Poels zelf was ook ijzersterk en pareerde, met een beetje hulp van Haig, de aanvallen.

Hieronder de top 10 van het eindklassement, daaronder de eerste reactie van Wout Poels.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos